MEDIC MADNESS

Welkom bij weer een nieuwe WildStar special! Dit keer schijnen we de spotlights op de Medic, een van de speelbare klassen in WildStar. De Medic (healer) heeft in de meeste games vaak een belangrijke rol, voornamelijk in dungeon’s of raids. Als healer ben jij verantwoordelijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je medespelers. Je moet je bijvoorbeeld anticiperen op inkomende schade, kiezen welke spells en abilities je gebruikt en je moet, in het heetst van de strijd, kiezen wie je gaat healen.
Echter, in WildStar heeft de Medic naast zijn healing bezigheden ook nog andere rollen. Zo is een Medic ook geschikt voor crowd control en DPS. Je kunt de verschillende rollen zelfs ook combineren. Dit is voor veel mensen – onder wie ikzelf – een groot pluspunt. Je hebt hier dus veel meer keuze dan in de doorsnee MMO(RPG)’s. Het geeft je als speler toch een stukje meer vrijheid. De Medic is beschikbaar voor Human, Granok, Mordesh, Cassian, Mechari en Chua. Een hoop rassen om uit te kiezen dus.

Defibrillator trolling

“The Medic is an ultra-high tech, close range hybrid healer and damage dealer. Think TRON meets neurosurgeon, only weaponized.”

Ja, daarom dus de Medic. Toevallig Battlefield gespeeld? Misschien kan ik je overtuigen om de Medic eens te proberen als ik je zeg dat de Medic als primary weapon één paar defibrillators (resonators) heeft? Voor de mensen die niet weten waar ik nu in hemelsnaam over praat: in Battlefield heb je als assault-class (medic) altijd één paar defibrillators, waarmee je mensen weer tot leven kan wekken. Maar, als je de oplaadknop van deze ‘levensredders’ maar lang genoeg inhoudt en je de opgeladen kracht loslaat op de vijand, zal deze min of meer geëlektrocuteerd worden. Dit fenomeen komt vooral goed van pas bij de irritante snipers die bivakkeren op rotsen of gebouwen. Als het lukt – en geloof me, dat is nog niet zo eenvoudig – is dit ontzettend lachwekkend.

Los gaan met je wapenarsenaal

Even verder over je wapens en alle leuke attributen. Je hebt dus één paar resonators waarmee je je vijanden een ‘fijne’ elektrisch geladen opdonder geeft of je teamgenoten mee healt. Maar er zijn ook nog een aantal andere dingen die je ondersteunen in je gevechten. Allereerst je fields: dit zijn velden die je als Medic kunt spawnen. Functie? Snare en damage een vijand en buff je teamgenoten. Hierna hebben we ook nog de probes: doelgerichte buffs, healing en damage. Je markeert je vijanden of teamgenoten en geeft ze een probe. Het verschil tussen probes en fields is eigenlijk dat probes vaak doelgericht zijn en vaak maar 1 teamgenoot of vijand tegelijk kan behandelen. Fields kunnen echter wel op meerdere doelen tegelijkertijd effectief zijn. Deze fields blijven wel op de spawnplek staan. Probes, daarentegen, zijn wel verbonden aan het doel en blijven het volgen.
Dan hebben we ook nog de Ability Resources van de Medic. Je moet natuurlijk je abilities gebruiken, maar dat kan niet zonder resources. Dit zijn eigenlijk gewoon MP voor de Medic. Voor DPS zijn dit Power Cores en voor healing is dit Focus. Van Power Cores heb je er maximaal 4. Als je abilities gebruikt zullen deze afnemen. Ze genereren zich weer met een ability genaamd Discharge. Ook zullen je Power Cores, als je uit gevecht bent, automatisch weer aangevuld worden. Dan heb je nog Focus, die voor healing bestemd is. Deze Focus wordt ‘geconsumeerd’ door healing abilities. Deze wordt net als de Power Cores automatisch aangevuld. Er is echter geen ability beschikbaar om Focus sneller op te laden. Wel kun je het genereren van Focus verhogen met je Focus Recovery Rate. Deze kan worden verhoogt (of verlaagt) met items die je kan dragen of bij je kan hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=HJieCQEN5ko” width=”620″ height=”360″]

Je eigen dokterspraktijk openen op Nexus?

Waar moet je nu eigenlijk aan voldoen om een goede Medic te worden? Ten eerste is de Medic een class die erg mobiel is, hij is dus snel en behendig. Een Medic moet constant blijven bewegen en ondertussen het gevecht voortzetten. Een goed reactievermogen is dus wel handig. Ben je een teamspeler, of heb je altijd al die perfecte balans tussen DPS en healing willen hebben? Of kies je juist voor meer DPS? Het is allemaal mogelijk met de Medic! Het is een brede class en je kunt er alle kanten mee op. Dat is het fijne van ervan. Ik weet in ieder geval welke class ik ga spelen als WildStar officieel uitkomt!