Maxis zegt dat de server problemen binnen enkele dagen zijn moeten opgelost.

Inmiddels zijn de SimCity-crashes wereldwijd met 92% verminderd.

Gisteren kwamen wij met het nieuws over een gratis game die aangeboden wordt door Maxis als goedmakertje voor hun SimCity server problemen. Daarin stond dat de problemen in het inmiddels vorige weekend opgelost zouden moeten zijn. Maar gisterenavond waren er nog steeds problemen, Maxis blijft beweren dat de problemen binnen enkele dagen zouden moeten zijn opgelost.

Lucy Bradshaw, General manager bij Maxis, heeft in een nieuwe update op de site van de game aangegeven dat de game minder crasht dan vergeleken met de releasedag.

Tijdens deze periode hebben gamers al bijna 8 miljoen uurtjes aan hun steden liggen bouwen en is een groot deel van de crashes met zo’n 92 procent verminderd. Dit zou zo gekomen zijn door de optimalisatie en responstijden van de server opbouw.
Het is leuk en aardig dat deze update in het weekend kwam, maar de server problemen waren gisterenavond nog steeds bezig. Sommige mensen kregen zelfs meldingen dat hun server gesloten was en dat ze later terug moesten komen.

Bradshaw vraagt voor nog een aantal dagen en zegt dat ze de game dan moeten hebben gefixt. Ze bedankt de SimCity-fans iniedergeval voor hun vertrouwen. Of er echt iets gaat veranderen de komende dagen is de vraag..