Master X Master is NCSOFT’s antwoord op de verzadigde MOBA-markt!

Tijdens ons bezoek aan Keulen woonden wij achter gesloten deuren een exclusieve presentatie van Master X Master bij. We kregen voor het eerst de nieuwe mini-games te zien en de aanwezige developers toonden ons het unieke gameplay aspect van twee masters. Om een betere indruk van de game te krijgen werden we aangeraden om afgelopen week mee te doen aan de derde alpha test van de game en dit zijn onze bevindingen.

Master X Master team MXM Alpha Masters

In Master X Master zit ook PVE

De mensheid is gevlucht en heeft de aarde na een verschrikkelijke oorlog met de Synd moeten achterlaten. In kolossale ruimteschepen zijn we op onderzoek uit gegaan om een nieuwe wereld voor ons volk te vinden. Een wereld waar we in vrede kunnen leven en niet hoeven te vrezen voor Synd onderdrukking. Uiteraard zijn de Synd ons gevolgd en doen ze er alles aan om ons te pakken te krijgen. Het is aan de Masters om hun tegen te houden. Hebben jullie het in je om een Master te zijn?

De PVE content in Master X Master is zeer uitgebreid

Je kunt Master X Master het beste in tweeën delen, want er is ongelofelijk veel in de game te doen. Laten we daarom beginnen bij het PVE aspect van de game. De zogenaamde “Stages” bieden spelers een fantastische co-op ervaring waarin je korte missies speelt en tegen een eindbaas zal moeten vechten. Door hogere moeilijkheidsgraden vrij te spelen (easy, normal, brutal, extreme en nightmare) kun je steeds bettere beloningen verdienen. Tijdens de alpha test gingen wij aan de slag met de Stage: Rentu Laboratory, bestaande uit de Rentu Breeding Chamber, Rentu Research Wing, Rentu Trial Facility en Rentu Disposal Centre. Samen met je co-op partner(s) (of alleen) vecht je tegen golven van vijanden en moet je het aan het einde dus opnemen tegen een krachtige baas. Deze modus heeft veel weg van een action rpg. Aan het einde van de stage krijg je vervolgens een soort mozaïek te zien die allerlei beloningen bevat en mag je standaard vier uitkiezen. Dit kunnen XP, gold, augmentation nodes of upgrade materials zijn. Het loont dus zeker om ook de PVE content te spelen. De stages die overigens niet speelbaar waren zijn: Caligo Factory, Lavrimosa, Karith en Nuuram. Dus het ziet er naar uit dat Master X Master minstens twintig verschillende missies zal bevatten.

Spelers kunnen elke dag ook speciale daily missions voltooien om meer XP, meer gold en meer items te verzamelen. Voor de daily missions moet je bijvoorbeeld drie keer een stage voltooien met een specifieke Master, een bepaalde hoeveelheid XP verzamelen, een wapen upgraden of drie keer minstens een A-rank halen in een Stage. Deze missies zijn natuurlijk niet verplicht, maar een goede manier om je als speler bezig te houden. Verder zijn er ook nog weekly missions, monthly missions en speciale events.

MXM Alpha Modes

Knotsgekke mini-games vol humor

In Master X Master kun je ook aan de slag met grappige mini-games en wij konden er een paar uitproberen. In “Jumper Cables” moesten we elektrische kabels ontwijken. Dit klinkt natuurlijk makkelijk, maar je moest ook nog eens rekening houden met een ondergrond die steeds op en neer bewoog. In “Candy Rush” moest je snoepjes verzamelen die chaotisch door het beeld vlogen en in “Bullet Hell” moest je juist kogels ontwijken. Dit had veel weg van de vele kogels die door je scherm vliegen bij het spelen van een shoot ’em up game. Tot slot was er “Lightning Runner”, hier moest je ook allerlei elektriciteit ontwijken. In elke mini-game is de laatste persoon die overblijft de winnaar, simpel maar zeer effectief en wij hebben ons helemaal dood gelachen!

Twee PVP modi voor de MOBA fans

Als je van PVP houdt zit je met Master X Master ook helemaal goed, want je kunt kiezen uit twee verschillende PVP modi. In de Arena modus kun je het opnemen tegen een ander team en zijn er geen Titanites (in andere games bekend als creeps) te vinden. Dit is pure PVP combat waarbij het team die binnen de tijd de meeste kills maakt wint.

Als je van PVP houdt zit je met Master X Master ook helemaal goed

De andere PVP modus is een stuk uitgebreider en heet “Titan Ruins”. Deze heeft weer veel meer weg van een MOBA waarin je lanes, towers, creeps, buffs en een core hebt. De bedoeling is om de vijandelijke Titan Core te vernietigen. NCSOFT heeft er alleen een hele lading extra gameplay in gestopt, wat soms best verwarrend is. Als team kun je bijvoorbeeld ook winnen als je binnen de tijd meer punten hebt dan de tegenpartij. Punten ontvang je door kills te maken, towers te slopen en Titanites (creeps) te doden. Verder kun je ook speciale shrines overnemen die er voor zorgen dat een krachtige npc je team komt helpen. Verzamel je titan shards zodat een van je team in een krachtige Titan kan veranderen en spawnen er ook nog speciale Titans die je team helpen. Begrijp je de verwarring? Titan Ruins is gelukkig wel leuk en naarmate je meer speelt wordt het uiteraard ook een stuk duidelijker.

Een kijkje naar de Masters

In de meest recente alpha test van Master X Master konden we kiezen uit 33 verschillende Masters. Een aantal werden vrijgespeeld door de tutorial te spelen, andere waren beloningen voor het voltooien van een event en de rest konden we kopen met in-game geld. Uiteraard zijn er ook talloze fantastische skins voor de Masters beschikbaar die op dezelfde manier kunnen worden aangeschaft.

Iedere Master is gekoppeld aan een energie type. Deze zijn Ardent, Helix en Kinetic en werken als een soort rock, paper, scissor systeem. Ardent Masters zijn sterk tegen Helix, Helix is sterk tegen Kinetic en Kinetic is sterk tegen Ardent. Dit is erg belangrijk om te weten als je tegen krachtige npc’s vecht of het juist op moet nemen tegen andere spelers in PVP. Masters maken gebruik van allerlei verschillende skills. Er zijn active skills, deze koppel je aan je linkermuisknop, Q, W, E en R toetsen. Twee survival skills om uit benarde situaties te ontsnappen. En tot slot passive skills die je Master bepaalde behulpzame eigenschappen geven. Zodra je een bepaald level hebt bereikt ontvang je voor het eerst support kits. Deze kun je aan het begin van een match of missie selecteren en geven je Master verschillende buffs zodra je onder een bepaalde hoeveelheid health komt te zitten. Erg handig dus! Tot slot kun je voor elke Master nodes selecteren. Deze nodes verhogen de offensive, defensive en auxiliary eigenschappen van je Master en kunnen ook weer gebruikt worden om je build te verbeteren.

Wat weten we over de wapens? Wapens kunnen upgrades krijgen, maar hier zul je upgrade materials voor moeten verzamelen. Per Master zijn de upgrade opties verschillend. Wij konden bijvoorbeeld kiezen uit Weapon Damage, Attack Speed en Overheat reduction. Je kan echter niet elke upgrade tegelijk activeren en zal eentje moeten kiezen die aansluit op je speelstijl of build. Dit maakt het mogelijk om je wapen steeds af te stellen, afhankelijk van de modi die je wilt spelen. Een systeem dat wij erg interessant vinden.

Master x Master Master

Geweldige character designs

Doordat NCSOFT Masters uit spellen als Blade & Soul, WildStar, Lineage en Guild Wars 2 kan gebruiken zul je prachtige Masters in de game vinden. En de manier hoe de Koreaanse manhwa-stijl in de graphics is verwerkt ziet er ook erg goed uit. Stages bevatten veel detail en dat geldt ook voor de npc’s en de 33 Masters. Je merkt gewoon dat hier veel tijd in is gestoken. Animaties van aanvallen en emotes zijn bovendien ook heel erg goed gedaan. Met de graphics zit het dus (afhankelijk van je PC natuurlijk) helemaal goed.

Wij willen meer Master X Master!

Onze ervaring met Master X Master is tot nu toe heel erg positief geweest en wij kunnen daarom niet wachten op de volgende alpha test. Er is nog zo veel in de game te ontdekken en te doen. Je hebt er eigenlijk veel meer dan een week voor nodig. Voor nu moeten we dus maar even geduld hebben. Als je van MOBA en action rpg games houdt is Master X Master zeker een titel die je moet uitproberen. Wij houden jullie op de hoogte.