De 4X strategie game Master of Orion is terug!

Master of Orion is de grondlegger geweest voor het iconische 4X strategie genre (eXplore, eXpand, eXploit, and eXterminate). Dankzij deze titel is het concept van WG Labs ontstaan die deze legende nieuw leven in gaat blazen. Om het compleet te maken voegen zij tot de Master of Orion Collector’s Edition de eerste drie versies van de game, veel artwork en de gemoderniseerde orkestrale muziek van de originele componist Dave Govett, toe.

De 3D ruimteschepen kunnen vervangen worden door speciale retro art style pixel voertuigen zodat die op het origineel lijken uit de jaren ’90. Tot slot zal er ook een uniek ras worden toegevoegd genaamd de “Terran Khanate”, een agressief en bedreigend volk die het spiegelbeeld is van de “Human Federation” maar dan met een oorlogszuchtige twist; wat uiteraard een hele nieuwe speelwijze opent.

Wat zit er allemaal in de Master of Orion Collector’s Edition?

WG Labs heeft inmiddels de Master of Orion Collector’s Edition aangekondigd. Deze speciale digitale bundel van de sciencefiction strategie game zal het volgende bevatten:

–       De eerste drie legendarische Master of Orion titels
–       Een mooie gedetailleerde digitale artbook
–       Gemoderniseerde orkestrale soundtrack
–       Het buitenaardse “Terran Khanate” ras, exclusief verkrijgbaar bij deze pre-order
–       Eerder toegang tot de game

Hier is te lezen wat wij over Master of Orion hebben geleerd tijdens ons bezoek aan Gamescom in Keulen.