Bioware is heel wat van plan met de multiplayer van Mass Effect Andromeda

Gisteren zagen wij op de website van Game Informer een artikel over een hands-on van de multiplayer van Mass Effect: Andromeda verschijnen. De inhoud van het artikel bevat zoveel info dat we jullie dit niet wilden onthouden. Zo lezen we dat de multiplayer A.I. enorm verbeterd is ten opzichte van Mass Effect 3. De vijanden hebben verschillende opdrachten en tactieken waardoor het uitdagend is om in leven te blijven en je dus meer defensief moet gaan denken. Zo kan het voorkomen dat er een type vijand op het speelveld staat die aanvallend is ingesteld, en tegelijkertijd een vijand die flanked. In dit geval zul je alle zeilen bij moeten zetten om te overleven.

Mass Effect Andromeda

Tijdens de hands-on van de game konden de medewerkers van Game Informer ook vragen stellen aan de producer van Mass Effect Andromeda. Producer Fabrice Condominas zei het volgende over de multiplayer van de game:

The first thing everyone will notice is how dynamic it is. Everything is more fluid, fast-paced, there’s a lot of action going on. The controls are also more responsive. All of that is on purpose; we really wanted to increase the dynamism and how accessible it is while retaining the depth and going more into layers.

Uitgebalanceerde special powers en een jetpack

Er is echter ook veel tijd gestoken in het ondersteunen van de de gamer en dit is gedaan door het verbeteren van de special powers en het toevoegen van een jetpack. De special powers hebben nu een individuele cooldown periode waardoor je veel efficiënter om kan gaan met deze krachten.  De jetpack zorgt voor een geheel nieuwe dimensie aan de multiplayer van Mass Effect Andromeda, namelijk de verticaliteit. Condominas zegt het volgende over de special powers en de jetpack in het artikel van Game Informer:

“You can dump everything (special powers) at once if you want to, or strategize and hold off until the right situation. So you can do a lot more interesting combinations.  It’s (de jetpack) not a permanent rocket that you use to fly around. There is a beginning and end to them – a momentum curve – based on when you do your input.”

De card packs zijn terug, ‘prestige’ zorgt voor lange levensduur

Naast deze twee belangrijke zaken vertellen de medewerkers van de site ook nog over card-packs die je kunt kopen met ingame currency. Deze packs geven je onder andere wapens en zullen volgens het RNG (random number generator) werken. Bioware heeft tevens gekeken naar FPS games om de levensduur van de multiplayer van Mass Effect Andromeda te verlengen. Voor Mass Effect: Andromeda hebben ze gekozen voor de ‘prestige’ om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer spelers nu het hoogste level behaald hebben kunnen ze, net als in bijvoorbeeld COD en BF, opnieuw gaan levelen met een prestige level achter hun naam. Als laatste heeft Bioware laten weten dat er een soort van connectie zal zijn tussen de singleplayer campaign en de multiplayer. Wat deze connectie is weten we nog niet, maar dat zal binnenkort wel uitlekken. We houden je op de hoogte!