Mass Effect heeft bij veel gamers een haat/liefde verhouding, maar dit houd Bioware niet tegen een nieuwe te maken

Volgens BioWare Montreal studio director Yanick Roy is de ontwikkeling van de nieuwe Mass Effect “ongeveer in het midden”. Dit was de reactie van de Roy op de vraag van een fan hoever ze waren met de game.

Vorig jaar november teasde Bioware nog een aantal tweets met afbeeldingen van het team bezig aan het nieuwe deel in de serie met de belofte voor nieuwe personage’s en nieuwe omgevingen. Bioware Montreal heeft de ontwikkeling van Mass Effect overgenomen van originele studio Bioware Edmont aangezien de laaste met een volledig nieuwe IP bezig is. Het verhaal van Mass Effect 4 zal niks te maken hebben met de avonturen van Commander Sheppard of de gebeurtenissen van de vorige 3 games. Wel zal de game bepaalde kern elementen delen met de ander opkomende titel van Bioware, Dragon Age: Inquisition.
Het word verder dus nog even afwachten wanneer we de game daadwerkelijk zullen zien, maar de berichten tot nu scheppen ieder geval goede hoop. Wacht samen met ons af en laat weten wat jij in een nieuwe Mass Effect wilt zien.