Met het overlijden van de 91 jarige Masaya Nakamura verliest de game-industrie een waar icoon.

Masaya Nakamura rechts

Masaya Nakamura rechts

Vandaag is bekend gemaakt dat de oprichter van Namco, Masaya Nakamura, op 22 januari 2017 is overleden. Nakamura is voor velen onder ons een waar icoon en een van de grondleggers van de game-industrie zoals wij die hedendaags kennen. Het bedrijf heeft vandaag een officiële persverklaring rondgestuurd waarin het bericht bevestigd is.

Galaga en Pacman

Masaya Nakamura richtte in 1955 zijn eigen bedrijf Nakamura Manufacturing op. Dit bedrijf zou een fabrikant worden voor onder andere pretparkattracties. Het bedrijf zou groeien en later omgedoopt worden tot Nakamura Amusement Machine Manufacturing Company. Uit dit bedrijf zou de naam Namco ontstaan en daarmee een nieuw tijdperk inluiden. Namco zou zich direct onderscheiden met het ontwikkelen van arcade computerspellen zoals Galaga en Pacman; spellen die hedendaags nog steeds gespeeld worden.

In het jaar 2005 fuseerde Namco met ontwikkelaar Bandai. Dat deze fusie een groot succes is gebleken blijkt wel uit de titels die Bandai Namco op de markt gebracht hebben. Bandai Namco is tegenwoordig een ontwikkelaar die niet meer uit de game-industrie weg te denken valt. Helaas zal het bedrijf verder moeten gaan zonder zijn geestelijk vader Masaya Nakamura.

Order of the Rising Sun

In het jaar 2007 kreeg Nakamura de zogenaamde ‘Order of the Rising Sun’. Deze zeer prestigieuze onderscheiding wordt enkel toegekend aan mensen die zeer opmerkelijke en belangrijke prestaties leveren die het land ten goede komen. Masaya Nakamura werd 91 jaar oud.