Een middag vol Mario Kart 8 plezier!

Vanaf vrijdag 30 mei ligt Mario Kart 8 eindelijk officieel in de winkels en afgelopen woensdag (28 mei 2014) waren wij uitgenodigd op Nintendo’s Mario Kart 8 launch evenement in de Gamekings Studio op Hoog Catharijne (in Utrecht). Uiteraard was dit weer een geweldig evenement waar vooral de kleine Mario Kart coureurs onder ons hele leuke prijzen konden winnen. Er was een knutsel wedstrijd voor de creatievelingen en aanwezigen konden proberen de snelste tijd neer te zetten voor allerlei andere leuke prijzen.

De middag begon goed aangezien Nintendo een stuk of tien Wii U demo stations had neer gezet waar we met zijn allen konden genieten van de volledige versie van Mario Kart 8. De frisdrank en snoepjes vloeiden in overvloed en bij sommige kinderen was de energie boost van al die suiker goed te merken. Ze waren vooral dolenthousiast en hartstikke vrolijk, wat de dag natuurlijk alleen maar mooier maakte. Het was erg fijn om te zien dat de nieuwe generatie ook nog enorm veel liefde voor Mario Kart heeft en het deed mij vooral denken aan de tijden dat ik samen met mijn broertje voor de televisie gekluisterd zat en Mario Kart op de Super Nintendo grijs speelde. Er waren kinderen, ouders, grootouders en een handjevol journalisten aanwezig en het was erg leuk om al die verschillende mensen en leeftijden bij elkaar te zien. Mario Kart is gewoon een tijdloos spel en bewijst ook dit keer weer super verslavend en leuk te zijn.

Wie is de snelste Mario Kart 8 coureur?

Tijdens het evenement konden alle aanwezige kinderen ook mee doen aan een Time Attack wedstrijd waar zij op het Sunshine Airport circuit konden laten zien wie nou de allersnelste tijd kon neerzetten en geloof me als ik zeg dat er een aantal snelheidsduivels bij zaten. De snelste ronde werd via de handige Mario Kart TV functie meteen naar YouTube ge-upload, een functie die wij vanaf 30 mei natuurlijk uitvoerig gaan uitproberen. De grote winnaar van de dag was Joey (de kleine baas verkleed als Super Mario) die naar huis ging met een Limited Edition van Mario Kart 8, dankzij zijn prachtige Mario Kart diorama. Na afloop kreeg iedereen ook nog eens een leuke Nintendo goodiebag gevuld met een tshirt, keychain, Mario Kart 8 vlag en de kleintjes kregen bovendien ook nog eens lekkere snoepjes mee naar huis. Wat wil je nou nog meer na zo’n geweldige dag? Wij zijn in ieder geval klaar voor de 30ste en hopen jullie online te zien voor een uitdagend potje Mario Kart 8 op 150cc!

  • Ik weet niet wat ik op heb maar goed 😛 Ik zet me in ieder geval schrap.