Mac versie simcity uitgesteld:

De simcity mac versie zal tot augustus uit gesteld worden. De mac versie stond gepland voor deze maand maar zal uitgesteld worden tot augustus. De uitstel is nodig om te garanderen dat het een geweldige ervaring word.

Senior Producer Kip Katsarelis verklaart ”We hebben deze beslissing genomen omdat we geloven dat de mac versie nog niet klaar is om uitgerold te worden”. Om mac fans te compenseren zal de  SimCity Launch Park beschikbaar zijn voor diegene die de osx versie aangeschaft hebben.

Simcity Pc versie:

Ondertussen zal de 5de update voor de pc versie ”binnen een paar weken” uitgebracht worden.

De 5.0 update zal met zich meebrengen:

Nieuw: Historische prijs tabel voor de globale markt grondstoffen zal beschikbaar zijn via de simcity world knop in het hoofd menu.

Nieuw: De Region Wall chat zal volledig geupdate worden. Het word o.a makkelijker om met ander spelers te chatten.

Nieuw: Er word een ”friend’s filter” ingesteld waardoor je kan zoeken op je vrienden lijst

Nieuw: Nuts controle: Je kan gaan kiezen of je producten van nuts bedrijven wilt houden of niet. Delen met de regio is standaard ingeschakeld.

Nieuw: Regionale missies: 7 nieuw regionale missies: Drink It Up!, Plug In, So Stoked, The Wheels on the Bus, Ferry Dust, Station to Station, and Riding Coach.

Nieuw: Regionale achievement: nieuw achievement  Field Trip.

Giften verbetering: Geld sturen naar een buur zal vanaf nu elektronisch gaan. Grondstoffen: Meerdere trucks kunnen een bestelling afleveren en de capaciteit is vergroot.

Grote constructie verbetering: Truck zullen de grondstof als afgeleverd beschouwen op het moment dat ze aankomen, niet om het moment dat ze terug komen in de stad. Grondstoffen zullen zichtbaar worden op regionaal level.

Grote constructie verbetering: Het probleem met het handhaven van stroom in de regio en het niet toenemen van winkelend publiek.

Solar farm word geupdate.

Regionale unlocks: De geavanceerd kolenmijn word regionaal geunlocked. Probleem waarbij het handels kantoor niet vrij kwam word opgelost.

Informatie systeem: Het probleem waarbij er weer word gegeven dat een buur brandweer auto’s stuurt terwijl hij geen brandweer kazernes heeft word opgelost. Het bericht ”Geld is op” zal vervangen worden door ”kan geen werk vinden” om de behoeften duidelijker te maken.

Schoolbussen: Schoolbussen die van een andere stad komen krijgen de avatar van de stad waar ze vandaan komen.

Regionale reizigers: Probleem waar bij regionale reizigers vast komen te zitten en hun huis mogelijke verlaten word zal opgelost worden.

Vuilnis en recyceling wagens: Een probleem waarbij sommige steden ervaren dat de wagens hun gebouw niet verlaten of verdwijnen wanneer ze hulp aan buren bieden zal opgelost worden.