Pc-versie Lost Planet 3 komt later uit

De Lost Planet 3 release dates kennen een kleine verrassing. De PC versie van de game zal namelijk een maand later uitkomen dan eerder gedacht. Via het onderstaand persbericht werd dit bekend:

Een nieuw en spannend hoofdstuk in de Lost Planet™ serie:
Lost Planet 3
Vanaf 30 augustus op PlayStation 3, Xbox 360 & vanaf 27 september op Windows PC

De extreme en onvoorspelbare omstandigheden van de Lost Planet™ serie zijn terug en harder dan ooit tevoren. De prequel Lost Planet 3 speelt zich af voor de eerste en succesvolle Lost Planet game uit 2006. We maken kennis met Jim Peyton, die jaren vóór Lost Planet 1 en 2, op de ijskoude planeet E.D.N. III arriveert, die bestaat uit een grote ijs- en sneeuwvlakte. Jim werkt voor het bedrijf NEVEC en is op E.D.N. III om mineralen te verzamelen die terug naar aarde gestuurd moeten worden. Maar Jim wordt al snel geconfronteerd met de Akrid, insectachtige grote monsters die hem voor grote uitdagingen stellen. Win jij de strijd met de Akrid?

Hoewel er niet een officiële reden wordt gegeven, sterker nog het uitstel is niet aangekondigd. Maar deze oplettende lezer viel het wel op. Waarschijnlijk is de pc-versie uitgesteld om hem beter te optimaliseren. Andere Capcom pc-versies zoals die van DMC kwamen ook later uit om diezelfde reden. Het voordeel hiervan is dat er in ieder geval een grotere kans is op een superieure en goed geoptimaliseerde pc-versie, oftewel mooiere graphics en een hogere framerate. DMC en Remember Me zagen er allebei beter uit de PC, wat overigens met de huidige technologie ook wel een beetje verplicht is.