19-jarige Oostenrijker behaalt prestigieuze YCS winner titel op Konami Yu-Gi-Oh! event.

Meer dan 800 deelnemers uit heel Europa vonden hun weg naar Noord-Frankrijk in het weekend van 27-28 april. De duellisten gingen de strijd aan om kans te maken de volgende winnaar te worden van de European Yu-Gi-Oh! Championship Series (YCS).
Na een toernooi van 15 moeilijke rondes vierde duellist Long Dao zijn overwinning in Lille’s Grand Palais venue.

Op zondagmiddag werd in een spannende finale Long Dao met zijn Mermail Deck gekoppeld aan Paolo Pacchiana uit Italië en zijn Mermail Deck. Gedurende het weekend hadden beide spelers hun vaardigheden in de vorige rondes al bewezen. De 19-jarige Long Dao speelde zijn beslissende stap in de finale toen hij zijn Monster Reborn neerlegde tegen Paolo Pacchiani’s Mermail Deck.

Naast het behalen van de titel YCS winner, ontving Long Dao ook een reeks benijdenswaardige prijzen, waaronder een trofee, Notebook PC en een exclusieve YCS Prize Card. Hij ontvangt verder reis- en verblijfskosten voor het 2013 World Championship Qualifier Tournament –the European Championship- dat deze zomer wordt gehouden.

In juni ook een Yu-Gi-Oh! event in Frankfurt, Duitsland.

Bezoekers die niet deelnamen aan het hoofdtoernooi werden uitgenodigd om te duelleren in andere events gedurende de rest van het weekend, zoals toernooien waarbij ze kans maakten om gigantische Yu-Gi-Oh! Kaarten, gamemats en andere populaire prijzen, zoals de YCS Price Card ‘Digvorzhak, King of Heavy Industry’, te winnen. Verder werd op zondag een speciale YCS trial tournament gehouden. Hier won de 21 jaar oude Filipe Benedetto uit Vila do Conde, Portugal een betaalde reis voor het aanstaande YCS event in Europa.

Duellisten hoeven niet lang te wachten op het volgende weekend met spannende battles tegen andere duellisten uit heel Europa. Tussen 28 en 30 juni zal het Yu-Gi-Oh! 2013 World Championship Qualifier tournament – the European Championship–plaatsvinden in Frankfurt, Duitsland.