Aan de slag met LEGO Worlds!

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. De start van Gamescom 2016 en hoe begin je, je dag nou beter dan met een geweldige en vooral kleurrijke LEGO game. We waren door Warner Bros. Interactive Entertainment uitgenodigd om een kijkje te nemen naar LEGO Worlds en spelenderwijs te leren wat de game allemaal te bieden heeft. Executive Producer Phil Ring en Associate Producer Chris Rose waren aanwezig om ons een uitleg te geven en natuurlijk eventuele vragen over de game te beantwoorden.
LEGO Worlds city LEGO Worlds driller

De kracht van LEGO Worlds is creativiteit

In LEGO Worlds draait het hele spel in feite om creativiteit en het bouwen van jouw eigen wereld. Dit betekent ook dat er niet echt een verhaal of lineair pad in te vinden is. Nee, in LEGO Worlds bedenk je een eigen avontuur. Het eerste wat je doet is bijvoorbeeld je personage customizen. Verschillende kledingstukken en hoofdjes ontvang je door speciale opdrachten te voltooien, al worden we meteen door Chris gerust gesteld dat je aan het begin van de game al een flinke keuze hebt. Wij gingen voor de coole behaarde Yeti, een mini figuur die je in real life uit een LEGO blind bag kan verkrijgen. Deze wordt geleverd met een blauwe ijslolly en laat het nou net zo zijn dat je in LEGO Worlds deze ijslolly ook moet vinden als je het personage wilt kunnen vrijspelen. Zo zijn er een heleboel optionele zij-missies in de game die je uiteindelijk toch zeker wel met wat leuke dingen belonen.

Nu komt het leuke gedeelte want je kunt van alles in LEGO Worlds bouwen! Er zijn een bepaalde hoeveelheid LEGO steentjes beschikbaar, die bovendien gekoppeld zijn aan LEGO Digital Designer. Deze software laat je met LEGO bouwen op de computer. Door je creatie vervolgens op te slaan kun je deze openen in LEGO Worlds. Je zult echter wel een speciaal bestand moeten downloaden die LDD beperkt qua aanbod van steentjes. Zo weet je namelijk zeker dat je met steentjes aan het bouwen bent die ook in LEGO Worlds beschikbaar zijn. Voor de spelers onder ons die minder van bouwen houden zijn er ook pre-fab creaties beschikbaar. Dit kunnen huizen zijn, kastelen, bomen, maar ook voertuigen. Zo zijn we bijvoorbeeld rond gaan rijden in de Drillex Driller, een LEGO voertuig die je misschien wel kent uit de LEGO Ultra Agents serie. Met dit voertuig is het mogelijk om tunnelstelsels te graven zodat je gigantische ondergrondse passages kan bouwen. Niet alle voertuigen zijn overigens straight out of the box beschikbaar, voor sommige  zul je namelijk eerst zeldzame blueprints moeten vinden.

Naast de singleplayer ervaring kun je LEGO Worlds ook in 4-player co-op spelen.

Ook zitten er mounts in de game. Zolang een dier groot genoeg is kun je deze selecteren en als voertuig gebruiken. Wij kozen voor een gorilla, aangezien je als Yeti niet over straat kan zonder een gorilla om op te rijden. Maar er zijn natuurlijk ook leeuwen, paarden, struisvogels en nog veel meer! Wat dit vooral betekent is dat je een level kunt bouwen waarin spelers bijvoorbeeld tegen elkaar kunnen racen op gorillas. Hoe cool is dat!?

Naast de singleplayer ervaring kun je LEGO Worlds ook in 4-player co-op spelen. Een van de spelers is host en de rest komen gezellig op bezoek. De host kan bovendien regels bepalen en er voor zorgen dat je stoute broertje of zusje niet “per ongeluk” je creaties verwijderen. De LEGO figuren in de game vertonen ook gedrag. Als je de outfit van een boef aantrekt zullen politieagenten je bijvoorbeeld proberen te arresteren. En omgekeerd zullen boeven juist voor je weg rennen. Drop een haai of een gorilla in een drukke stad en je zult zien dat de mini figuren in paniek raken. Een leuk detail van bouwen in LEGO Worlds.

LEGO Worlds is indrukwekkend

Grafisch gezien ziet de game er wat minder gelikt uit dan bijvoorbeeld een LEGO Star Wars: The Force Wakens, maar de wereld is vele malen groter en er kunnen gigantisch veel npc’s in geladen worden. Dus dat willen we wel door de vingers zien. Bovendien is de game nog niet af en kunnen ze besluiten de graphics waar mogelijk nog wat meer op te poetsen. LEGO Worlds bevindt zich momenteel nog in de early acces fase op Valve’s Steam platform en de developers doen er alles aan om de game af te krijgen voor een volwaardige release. Bij Chris en Phil droop de passie er van af, dus wij zijn overtuigd dat het helemaal goed zal komen.