LEGO Marvel Super Heroes Booth

Bouw je eigen superheld in LEGO Marvel Super Heroes

Tijdens Gamescom kreeg ik een presentatie van LEGO Marvel Super Heroes. In deze presentatie namen Reed Richards (Mr Fantastic) en Spider-Man het samen op tegen Doctor Octopus. Het is een feest van herkenning als je een Marvel fan bent want elke karakter in de game heeft zijn eigen specifieke krachten en bewegingen. Zo kan Spider-Man met zijn Spider-Sense verborgen objecten vinden, gebruik maken van zijn web en heeft zijn eigen bewegingen. Reed Richards kan zijn lichaam helemaal vervormen en uitrekken. In de game veranderde Reed bijvoorbeeld in een raket en theekopje. Niet iets waar hij in de comics van Fantastic Four voor kiest maar wel erg grappig.

Na een paar puzzels te hebben opgelost werd het tijd om de confrontatie aan te gaan met Doctor Octopus. Doc Ock was makkelijk te verslaan. Het is namelijk de bedoeling zijn armen vast te webben en deze er af te trekken met Spider-Man. Leuk detail: Tijdens het gevecht met Doc Ock zag ik Deadpool in een helikopter het gevecht filmen. Dit soort kleine details komen in de game terug. Dus houdt je ogen goed open als je straks de game speelt.

Na het gevecht met Doc Ock kwamen we weer in New York terecht. De stad dient als hub en er is van alles te doen. Zo kun je de X-Mansion, Baxter Building en Avengers Tower bezoeken, naar de Shield Helicarrier vliegen om je eigen superheld te maken en meer. In de andere LEGO games je zij-missies in de vorm van ‘Student of Civilian’ in peril. Nu is Stan Lee aan de beurt. Hij bevindt zich in heel New York en heeft wat probleempjes. Red hem en je wordt net zoals in andere LEGO games weer goed beloond. De stad New York verandert ook met name het verhaal loopt. Tijdens het gevecht met Doc Ock liep een klein deel van de stad veel schade op en dit bleef je bijvoorbeeld ook te zien tijdens free play.

Als laatste kregen we ook verschillende karakters te zien. Ik zag Black Widow, Hawkeye, Iron Man (Alle pakken), War Machine, Ironman Hulkbuster, Ghost Rider, Iceman, Kingpin, Hulk, Mysterio, Venom, Silver Samurai en natuurlijk veel meer. Wie natuurlijk ook niet kan ontbreken is Stan Lee. Lee heeft zo een beetje alle krachten van de superhelden. Zo kan hij in een Lee versie van Hulk veranderen, vuurspuwen als Ghost Rider en webswingen als Spider-Man.

Mijn eerste indruk van de game is erg goed. Er is heel veel te doen in New York en er zijn voor Marvel fans ontzettend veel herkenningspunten. Tel de vele karakters die speelbaar zijn en de mogelijkheid om je eigen superheld te bouwen daarbij op en je hebt een erg leuk pakket die je wel even zoet houdt. De game is deze herfst beschikbaar voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation Vita, PC en de next-gen consoles Xbox One en PlayStation 4. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.