Wat gebeurt er als je de grootste helden en monsters ter wereld samenbrengt…in Lego stijl??!

Dat de Avengers populair zijn hoeft aan niemand uitgelegd te worden. Marvel heeft deze serie goed onder de aandacht gebracht, en de fans blijven zich momenteel maar opstapelen. Natuurlijk moet er hier dan ook een video game van komen. Maar niet zomaar een game. Een Lego game. Welkom bij de Lego Marvel Avengers!

Niet alleen de films, maar ook de comics!

TT Games, de studio achter Lego Marvel Avengers, had meer in gedachten dan alleen maar een game rond de films. Daarom zul je bij deze game niet alleen maar het verhaal uit de twee Avenger films doorspelen, maar ook een aantal stukken uit de comic wereld van Marvel. Zowel het verhaal, de levels als ook de personages halen inspiratie uit beide bronnen. Zo heb je naast alle personages uit de voorgaande Marvel games ook nog eens 100 nieuwe personages die nog niet in voorgaande games gezeten hebben. Denk hierbij aan Quicksilver, Scarlet Witch en The Vision uit de Age of Ultron film. Maar ook Speed en vele andere personages uit de Marvel comic series. Hiernaast heeft Iron Man de optie om verschillende versies van zijn pak aan te doen. Bijvoorbeeld de Mark I uit de eerste film, deze wordt in de game aangepast aan de Lego versie van Stan Lee. Maar ook de Mark V uit de tweede Iron man film. Je weet wel, die koffer die zich transformeert. En als gaafste toevoeging hebben ze ook de Hulkbuster Armour toegevoegd aan de kledingkast van Tony Stark.

Lego Marvel avengers - Gamescom 2015 hands-on Lego Marvel avengers - Gamescom 2015 hands-on

Battle for New York demo Hands-on

Na de zeer enthousiaste uitleg over al deze functies mochten we plaats nemen om de hands-on te starten. Vandaag kregen we een scene die de meeste Marvel fans al wel kennen. The Battle for New York uit de eerste Avengers film. Gewapend en met het bekende Avengers team gingen we aan de slag om de Chitauri te bevechten in de straten van New York. Uiteraard zitten er in deze game ook de bekende puzzels die je moet oplossen met skills van specifieke personages. Zo kun je grote gebarsten blokken alleen breken met de hamer van Thor, en zijn gouden en zilveren Lego blokken alleen vernietigbaar met de pijlen van Legol…uh Hawkeye.

Ook zijn de standaard grappen weer aanwezig die je kent uit de Lego serie. Exploderende figuurtjes, toeristen die rustig blijven staan naast een geplette auto en zich eerder druk maken om de herrie, of een Chitauri die zich gedraagt als een Chinese foto toerist. En het redden van Stan Lee uit een beklemde auto natuurlijk. Ook zijn in de gedeeltes die uit de films nagemaakt zijn de stemmen van de Avengers uit de film gebruikt, om het toch net een stukje echter te maken.

Tijdens het spelen merkten we ook dat we een balk aan het opladen waren met elke actie die we deden. En na een tijdje was het duidelijk dat je deze kon gebruiken op speciale combo’s uit te voeren die uniek zijn per personage. En ook was het ontzettend gaaf om met Black Widow een supplex uit te voeren op een vijand of een extra sterke hamerslag uit te delen met Thor. Maar de leukste combo’s zijn toch degene die met twee personages worden uitgevoerd. Hiermee druk je als Thor bijvoorbeeld op de juiste knop naar Captain America toe, waarna Captain zijn schild omhoog houdt en Thor zijn hamer hier op neer laat komen. De schokgolf die hier uit voortkomt blaas alle vijanden in de buurt omver, wat je een flink voordeel geeft in het gevecht. Zo heeft elk personage een speciale combo samen met elk ander personage, waarbij geen enkele hetzelfde is. Genoeg om mee te experimenteren dus.

Helaas was de demo tot dit stuk speelbaar. Graag zagen we meer van de game, zeker omdat dit toch een van de latere levels in het spel is en je dus niet langzaam in het spel ingeleid werd. Hopelijk kunnen we later meer te zien krijgen van de game rond de tijd dat deze uit komt op 29 januari 2016. Lego Marvel Avenger komt uit op de Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, Wii, Wii U, en PC. Houd ons in de gaten voor meer nieuws!