LEGO Dimensions is voor jong en oud!

LEGO, wij houden enorm van de plastic bouwblokjes en worden daarom laaiend enthousiast als er weer een coole animatie film of game wordt aangekondigd. LEGO Dimensions werd op 29 september 2015 uitgebracht en zorgde er voor dat spelers hun mini figuren en accessoires rechtstreeks naar de digitale wereld konden omzetten. Er werden gedurende het afgelopen jaar allerlei Fun Packs en Story Packs uitgebracht, waarbij vooral de laatste enorm veel nieuwe content aan de game toevoegde. Onlangs verscheen de nieuwe Ghostbusters film in de bioscoop en tuurlijk speelde LEGO hier op in om een zeer coole Ecto-1 set uit te brengen. Ook werd er een speciale LEGO Ghostbusters Story Pack voor LEGO Dimensions uitgebracht. Wij mochten hiermee aan de slag.

LEGO Dimensions LEGO Dimensiosn Gizmo

Een wereld van pop-cultuur iconen, maar dan in LEGO-stijl!

Aangekomen bij Warner Bros. mochten we een kijkje nemen naar alle nieuwe LEGO Dimensions figuren en dit waren er nogal wat. Naast B.A., Supergirl, Gizmo en Abby uit de nieuwe Ghostbusters film konden we uit nog veel meer kiezen. Maar omdat we aan de slag gingen met de LEGO Dimensions Ghostbusters Story Pack besloten we lekker gewoontjes Abby te gebruiken. Het systeem werkt heel simpel. Je zet jouw LEGO mini figuur namelijk op de door jou gebouwde LEGO Dimension portaal en voor je het weet verschijnt je personage op het digitale scherm. Je kunt nu aan de slag en in dit geval moesten we in twee verschillende dimensies puzzels oplossen om de deur naar de volgende kamer te openen. We bevonden ons namelijk in het griezelige museum waar het spookt en moesten op zoek naar de geest uit de gelijknamige nieuwe Ghostbusters film.

Door objecten kapot te maken ontdek je LEGO steentjes waarmee je iets kan bouwen.

Zoals bij andere LEGO games draait het ook hier weer vooral om puzzelen en het gebruik maken van de juiste personages. Niet ieder personage kan namelijk met specifieke onderdelen van de omgeving dingen activeren of openen. Gelukkig blijft het een kindergame en krijg je zeker genoeg aanwijzingen om de volgende puzzel op te lossen. Door objecten kapot te maken ontdek je LEGO steentjes waarmee je iets kan bouwen. Het werkte alleen niet perse zoals in bijvoorbeeld LEGO Star Wars: The Force Awakens waar je multi-builds had en bepaalde creaties moest bouwen om een vijand te verslaan. Dit waren toch wat simpelere creaties zoals een schakelaar of een energiebron.

Na een aantal verschillende kamers bereikten we de baas van de level. Dit was een kwaadaardige geest die ridder harnassen kon laten bewegen om je aan te vallen. Zelf verstopte ze zich in een groot schilderij. De bedoeling was om de aanvallen van de ridders te ontwijken om ze vervolgens met Abby de volle laag te geven met behulp van haar proton laser. Vervolgens moest je de felgroene kotsstraal van de geest ontwijken en wederom met de proton laser schade aanrichten. Na drie keer was ze verslagen en hadden we de level uitgespeeld. Dit betekende helaas ook het einde van de demo, maar we hadden een goede indruk van de gameplay gekregen. We kregen nog even snel te zien hoe Supergirl speelde, maar moesten toen toch echt afscheid nemen. LEGO Dimensions is een titel waar je zeker veel lol in kan beleven en het leuke zijn de speciale story packs waarmee je de core game kunt uitbreiden. Tegelijkertijd voeg je daar ook nog eens allerlei leuk LEGO speelgoed aan je collectie toe. Een win-win situatie dus!

LEGO Dimensions tovert LEGO in spetterende kleuren op je scherm!

Ook LEGO Dimensions ziet er erg goed uit. In de Ghostbusters Story Pack waren veel herkenbare elementen uit de film te zien en de personages waren ook weer heel erg gedetailleerd. Het Leuke van LEGO Dimensions is dat je niet alleen mini figuren aan de game toevoegt maar ook voertuigen of speciale items. De omgevingen zijn overigens ook erg mooi en het gameplay aspect van tussen dimensies reizen zorgt voor veel diversiteit. LEGO Dimensions is wat minder indrukwekkend dan LEGO Star Wars: The Force Awakens maar grafisch zeker de moeite waard. Jong of oud kan dus ongetwijfeld van deze game genieten. Je zult echter wel de core game eerst moeten kopen, want hier zit de speciale portal bij, die je overigens ook moet bouwen. LEGO zal de komende tijd vast nog veel meer content aan de game toevoegen en dat is alleen maar leuk. Wat zouden jullie voor mini figuren willen zine?

  • RaouldeVoetbalFool

    Lol..LEGO games…niets voor mij…