LEGO Batman is weer terug!

Tijdens afgelopen Gamescom hebben PerziaN en ik een hele leuke presentatie van LEGO Batman 3: Beyond Gotham bijgewoond. En gamers die wel eens een LEGO game hebben gespeeld kunnen beamen dat LEGO games altijd erg leuk zijn. Wat heeft dit nieuwe deel uit de LEGO Batman serie ons precies te bieden? Je leest het hier in ons korte verslag van de presentatie.

De Justice League speelt een grote rol in LEGO Batman 3.

Naast het feit dat dit deel uit de LEGO Batman serie zich niet op aarde afspeelt speelt de Justice League een enorm belangrijke rol in deze nieuwe titel. The Flash, Cyborg en Martian Manhunter stelen tijdens de presentatie meteen de show. Je wisselt namelijk tussen de verschillende personages en zal gebruik moeten maken van hun speciale eigenschappen. Zo kan Flash bijvoorbeeld super snel rondrennen en met veel gemak objecten in elkaar zetten, Martian Manhunter kan portals gebruiken om moeilijk bereikbare locaties te bereiken en Cyborg kan dingen kapot schieten met zijn arsenaal van verschillende wapens.

Nog een leuke feature in LEGO Batman 3: Beyond Gotham zijn de verschillende kostuums die een aantal van de superhelden kunnen gebruiken. Cyborg heeft een kostuum waarmee de toegevoegde waarde mij volledig ontgaat, maar hij kan in een wasmachine veranderen wat uiteraard hilarisch is en al meteen een goed voorbeeld is van de humor die ook weer in deze LEGO game te vinden is. Batman, Robin, The Joker en Lex Luther beschikken allen ook nog over extra kostuums, al werden deze niet allemaal gedemonstreerd. Reken dit keer overigens op ruim 150 nieuwe personages! Wat dacht je van 1960’s Batman en Robin, inclusief de klassieke “Whack” en “Kaboooom” effecten als je een boef een klap verkoopt. 1952 Catwoman zit ook nog eens in de game, Blue Beetle, Doomsday, Stargirl, Frankenstein, Shazam, Krypto the Super Dog en nog vele andere bekende superhelden en boeven uit het DC Universum. Fans die een pre-order hebben geplaatst ontvangen bovendien ook nog een Plastic Man om in de game te gebruiken, hoe vet is dat?! Er zitten qua speelbare personages dus meer dan genoeg in.

https://www.youtube.com/watch?v=TWbhbOgEtl4″ width=”620″ height=”360″]

Kleurrijke LEGO graphics

Grafisch gezien hoef je niet veel van de game te verwachten omdat het nogal simplistisch is, wel ziet het er ondanks het simplisme heel erg goed uit. De personages komen erg goed uit de verf en de speciale kostuums zorgen voor veel variatie. De werelden zijn kleurrijk maar dat was ook wel te verwachten van een LEGO game. Het spel is echter niet perse alleen voor kinderen bedoeld, er zit namelijk genoeg humor in die juist de volwassen LEGO fans enorm zullen kunnen waarderen.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham heeft potentie!

De presentatie die we voorgeschoteld kregen was niet heel erg uitgebreid, maar toch erg leuk om bij te wonen. De gameplay van deze LEGO game zag er solide uit en er zijn maar liefst 150 speelbare personages te selecteren. Het gaat dus wel even duren voordat je ze allemaal hebt verzameld. Ik ben aangenaam verrast en zeer benieuwd wat de volledige game ons zal brengen. Wederom een LEGO game met veel potentie.