Xerneas en Yvetal doen intrede in POKÉMON X en POKÉMON Y

De introductie van nog meer gloednieuwe Pokémon, professor Sycamore, Team Flare, nieuwe Gym Leaders en nieuwe spelfuncties

Gisteren zijn er in Londen nieuwe details bekendgemaakt over de Legendarische Pokémon Xerneas en Yveltal, waaronder hun typen. Xerneas, een Pokémon van het type Fairy, kent Geomancy, een nieuwe aanval uniek is. Yveltal, een Pokémon van het type Dark en Flying, is de enige Pokémon die de nieuwe aanval Oblivion Wing kent. Spelers kunnen Xerneas in Pokémon X en Yveltal in Pokémon Y tegenkomen wanneer de games op 12 oktober 2013 wereldwijd gereleased worden.

Details bekendgemaakt over de nieuwe Legendarische Pokémon Xerneas en Yveltal

Xerneas is een Pokémon van het gloednieuwe type Fairy, dat in Pokémon X en Pokémon Y wordt geïntroduceerd. Aanschouw de ontzagwekkende schoonheid van Geomancy. Bij deze exclusieve aanval van Xerneas straalt de grond rondom hem regenboogkleurig licht uit. Xerneas heeft de speciale Ability Fairy Aura. Deze Ability treedt tijdens een gevecht automatisch in werking en versterkt bij alle vechtende Pokémon aanvallen van het type Fairy. Wees daarom voorzichtig, want Fairy Aura heeft ook een positief effect op vijandige Pokémon die aanvallen van het type Fairy kennen.

Yveltal is van het type Dark en Flying en de enige Pokémon die de aanval Oblivion Wing kan leren. Bij deze aanval vliegt Yveltal hoog in de lucht en vuurt hij een vernietigende rode lichtstraal op de aarde af die de grond verschroeit. De speciale Ability van Destruction Pokémon is Dark Aura. Deze tegenhanger van Fairy Aura maakt aanvallen van het type Dark nog krachtiger, ongeacht welke Pokémon hem tijdens een gevecht gebruikt. De Ability is bijzonder effectief tijdens Double en Triple Battles wanneer je te maken hebt meerdere tegenstanders tegelijk. Wanneer Yveltal in gevecht is, doen spelers er dus verstandig aan Pokémon in hun team op te nemen die aanvallen van het type Dark kunnen toepassen.

pokemon x Y

Nog meer Pokémon bekendgemaakt die spelers in de regio Kalos tegen kunnen komen

Hieronder is een aantal Pokémon dat alleen in Pokémon X of alleen in Pokémon Y voorkomt. Deze Pokémon zijn terug te vinden op pokemon.nl/XY.

Het is nu bekend dat Pangoro, een Pokémon van het type Fighting en Dark, een evolutie is van de dappere, kleine Pancham. Deze geëvolueerde Pokémon heeft een opvliegend karakter, maar hij gelooft ook in rechtvaardigheid en is niet vergevingsgezind jegens diegenen die het op de zwakkeren gemunt hebben. Het blad dat Pangoro in zijn mond heeft, kan de aanvallen van zijn tegenstanders voorspellen. Door met zijn sterke, zware armen te zwaaien zet Pangoro Hammer Arm in. Deze aanval van het type Fighting brengt tegenstanders zware schade toe. Hoewel Hammer Arm de snelheid van de gebruiker verlaagt, is hij enorm krachtig.

In Pokémon X en Pokémon Y ontmoeten spelers Inkay. Deze Pokémon van het type Dark en Psychic kan andere Pokémon de wil om te vechten ontnemen door met de zenders boven zijn ogen te knipperen. Hierdoor krijgt Inkay de kans om zijn tegenstanders aan te vallen of zich voor hen te verbergen. Er wordt gezegd dat het knipperlicht uit de zenders van Inkay ook gebruikt kan worden om met zijn vrienden te communiceren. Inkay kan Topsy-Turvy leren. Met deze nieuwe, sluwe aanval van het type Dark worden alle gewijzigde statistieken teruggedraaid die een tegenstander betreffen. Als tegenstanders tijdens een gevecht bijvoorbeeld hun Attack- en Defense-statistieken verhogen, komt hij door het gebruik van Topsy-Turvy plotseling terug om hen te bijten.

Malamar, een Pokémon van het type Dark en Psychic, is de geëvolueerde vorm van Inkay. Hij bezit waarschijnlijk de sterkste hypnotische krachten van alle bekende Pokémon. Hiermee kan hij tegenstanders zijn wil opleggen. Het gevolg is dat mensen met slechte bedoelingen Malamar proberen te gebruiken voor hun slinkse plannen. Malamar kan de aanval Hypnosis leren. Met deze aanval van het type Psychic vallen tegenstanders in slaap, waardoor ze tijdens een gevecht veelal niet in staat zijn in actie te komen.

Swirlix is een Pokémon van het type Fairy die alleen in Pokémon X gevangen kan worden. Hij heeft de nieuwe Ability Sweet Veil. Deze Ability voorkomt dat Pokémon uit hetzelfde team tijdens een gevecht in slaap vallen. Gebruik Swirlix wanneer je tijdens Double en Triple Battles het gevecht aan moet gaan met Pokémon die aanvallen zoals Hypnosis kennen. Swirlix kan de nieuwe aanval Draining Kiss leren. Deze aanval van het type Fairy berokkent een doelwit schade en herstelt tevens HP van de gebruiker. Gevechten worden veel gemakkelijker wanneer je een tegenstander met Draining Kiss aan kunt vallen en je tegelijkertijd de gezondheid van je Pokémon kunt herstellen. Swirlix eet uitsluitend snoep, waardoor zijn lichaam zo zoet en plakkerig als een suikerspin is.

Spritzee, een Pokémon van het nieuwe type Fairy, kan alleen in Pokémon Y worden gevangen. Hij scheidt een bijzondere geur af. Iedereen die deze geur ruikt, wordt erdoor betoverd. Spritzee kan Aromatherapy leren. Door deze aanval van het type Grass geeft een Pokémon een ontspannende geur af waarmee een bepaalde toestand van zijn bondgenoten, zoals slaap en vergiftiging, wordt opgeheven.

Het is nu bekend dat de eerder gepresenteerde Clauncher (type Water) alleen in Pokémon X gevangen kan worden, en dat dit voor Skrelp (type Poison en Water) alleen in Pokémon Y het geval is.

Mensen die je tijdens je avontuur in de regio Kalos ontmoet

Door Professor Sycamore worden Pokémon aan jou en je vrienden toevertrouwd. Hij stuurt iedereen op avontuur in de regio Kalos om zijn of haar Pokédex compleet te maken. Onderweg krijgen de spelers te maken met de mysterieuze organisatie Team Flare. Deze geheimzinnige en modieuze groep duikt op in steden in de regio Kalos. Wat voeren de leden eigenlijk in hun schild?

professor Sycamore

Vandaag zijn twee nieuwe Gym Leaders gepresenteerd. Zij voegen zich bij Viola, de Gym Leader van Santalune. Grant is een Gym Leader die uitblinkt in wielrennen, bergbeklimmen en vele andere sporten. Wanneer spelers Grant tegenkomen, krijgen ze te maken met een sterke Trainer. De jonge Gym Leader Clemont wordt vergezeld door zijn zus Bonnie en is helemaal weg van techniek. Clemont krijgt een enorme kick van de vele apparaten die hij uitvindt.

Nieuwe spelfunctie O-Powers

Met deze functie kunnen spelers de Pokémon in hun team eenvoudig sterker maken. Daarnaast biedt de functie hun nog tal van andere voordelen in Pokémon X en Pokémon Y. O-Powers zijn speciale vaardigheden die uiteenlopende vormen hebben en via het nieuwe Player Search System (PSS) met andere spelers gedeeld kunnen worden. Wanneer je lokaal of via het internet met iemand verbinding hebt, kun je O-Powers met deze speler delen door op het touchscreen op zijn of haar pictogram te tikken. Sommige O-Powers verhogen tijdelijk de statistieken van een Pokémon, met andere vaardigheden kun je gemakkelijker wilde Pokémon vangen en met weer andere nemen de Experience Points van een gevecht toe.

  • Vet hoor. Ik vraag me af hoe groot de game in de benelux is