RuneScape

Power to the Players initiatief ziet traditionele vechtstijl terugkomen in de game

Jagex Games Studio, de makers van de bekroonde fantasy MMORPG RuneScape, kondigt vandaag aan dat na een stemming met een overduidelijke uitslag ‘Legacy Mode’ wordt geïntroduceerd in de game. De ontwikkeling van ‘Legacy Mode’, een alternatief voor Evolution of Combat system in 2012, startte eerder dit jaar na de Power to the Players poll waar het 80% van de stemmen kreeg.

De introductie van de nieuwe modus, die een traditionelere look en oude stijl van gevecht gameplay biedt, is beta getest door spelers wiens feedback bepalend is geweest voor de ontwikkeling.

“Power to the Players is een bijzonder succesvol initiatief geweest,” aldus Phil Mansell, executive producer voor RuneScape. “Het heeft onze spelers de macht gegeven om in samenwerking met ons de beste versie van RuneScape te maken. Het heeft ons ontwikkelingsproces echt gedemocratiseerd en het heeft onze spelers de middelen gegeven om te beslissen hoe de game zich ontwikkelt. Sommige van die functies, zoals de Legacy Mode, zijn veranderingen die we oorspronkelijk niet hadden gepland, maar waarop spelers hebben gestemd om aan te geven hoe belangrijk het voor hen is. Dit heeft Legacy Mode bijzonder spannend voor ons gemaakt, omdat het laat zien wat mogelijk is als de community de macht krijgt om grote beslissingen te nemen over hun game.”

Mansell vervolgt: “De nieuwe modus stelt spelers, met name onze ervaren spelers, in staat om deel te nemen aan de strijd in een stijl waarmee ze bekend zijn, terwijl ze nog steeds zij-aan-zij vechten met degenen die de voorkeur geven aan het snelle tempo van Evolution of Combat.”

Power to the Players is een initiatief van Jagex, waarmee spelers toekomstige content in RuneScape kunnen vormgeven. Sinds de lancering eerder dit jaar hebben spelers meer dan 50 keuzes gekregen, van belangrijke content, zoals de verwachte Elf City uitbreiding, tot kleinere verbeteringen voor de kwaliteit van het leven.

Er zijn drie video’s vrijgegeven die de veranderingen in Runescape in de afgelopen jaren weergeven. Bekijk deze via deze YouTube link.