Koch Media verwerft eigendomsrechten voor Saints Row en Metro.

Binnenkort meer duidelijkheid over beide series.

Koch Media, kondigt vandaag aan dat het bedrijf de intellectuele eigendomsrechten heeft verkregen voor twee van de meest populaire en succesvolle THQ franchises, Metro en Saints Row, evenals de in Champaigne gesitueerde ontwikkelstudio Volition. Deze aankoop is deze week gedaan tijdens de gesloten veiling van THQ’s activa.

Deep Silver, de grote internationale uitgeeftak van Koch Media, zal leiding geven aan de toekomstige ontwikkel- en marketingactiviteiten van de Saints Row en Metro franchises. De franchises, waarvan wereldwijd miljoenen eenheden zijn verkocht, kennen een brede en toegewijde fanbase.

“Koch Media is verheugd over de toevoeging van deze prachtige franchises aan de entertainment merken van Koch Media”, aldus Dr. Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media GmbH. “Met wereldwijd meer dan 200 games op de verschillende platforms en bewezen succes in het creëren van beroemde franchises als Dead Island, is Deep Silver perfect uitgerust om deze merken te leiden naar de volgende generatie van interactief entertainment voor fans van over de hele wereld.”

“Deep Silver heeft al een historie met bijzondere games, waaronder het immens succesvolle Dead Island merk. Zowel de Saints Row als Metro franchise past perfect in onze toekomstige line-up en strategie. We zijn erg verheugd om deze gerespecteerde licenties een succesvolle toekomst te bieden”, aldus Menno van der Bil, Internationaal Commercieel Directeur van Deep Silver. “We verwelkomen ook graag de legendarische ontwikkelstudio Volition bij de Koch Media/ Deep Silver groep!”

Koch Media en Deep Silver zullen de toekomstplannen voor elke franchise in de komende maanden uitrollen.