Eindelijk is het zo ver. Intercept, de co-op multiplayer modus die beloofd was voor Killzone komt er aan

Guerilla Games heeft vandaag aangekondigd dan in juni Killzone Shadow Fall Intercept uit gaat komen. Dit is een online co-op multiplayer modus waar je samen met drie vrienden in de schoenen van een elite VSA team geplaatst word. Dit team, genaamd Inteligence Squad Alpha, heeft als missie om Helghast transmissies op te vangen en door te sturen naar het VSA Hoofdkwartier. Om dit te doen moet het team de Helghast lang genoeg tegenhouden om een uplink te creëren en daarmee de data te verzenden.
Het hacken is gekoppeld aan de team score, waardoor teamwork essentieel is. Je bouwt punten op door de uplink te verdedigen maar ook door je persoonlijke score van kills, captures en dergelijke te “banken” (toe te voegen aan de teamscore voor je uitgeschakeld word). Ook zijn er bonussen te verdienen zoals airstrikes en jetpacks.
Pas wel op, want elke keer als je een uplink verliest of als een van je team genoten moet respawnen, dan verlies je wat van je team score. Als de team score te laag is om respawns toe te staan en heel het team is uitgeschakeld, dan is de missie mislukt.d

Intercept komt in juni uit met vier arena maps, welke gratis zijn voor de season pass houders. Later in het jaar komt er ook een stand-alone versie uit. Meer details over maps en mogelijkheden worden later bekendgemaakt.