De Kickstarter van Bloodstained: Ritual of the Night heeft binnen een dag al meer dan een miljoen dollar binnen gehaald…

Een tijd geleden hadden we het over geruchten dat Koji Igarashi bezig zou zijn met een spirituele opvolger van zijn eigen game, Castlevania. Nu heeft Igarashi gisteren een Kickstarter gelanceerd voor zijn nieuwe project. De Kickstarter van Bloodstained: Ritual of the Night is meteen ook een flink succes. Na een dag heeft de campagne al het dubbele van het einddoel binnen gehaald door meer dan een miljoen dollar in te zamelen.

Igarashi wilt zelf al jaren verder gaan met het genre van de oude Castlevania games, maar publishers bleven al die tijd aangeven dat gamers hier geen interesse meer in hebben. Nu is het zijn bedoeling om samen met ons te laten zien dat dit niet waar is. Met Bloodstained wil Igarashi een spirituele opvolger van Castlevania maken, een sidescrolling adventure game boordevol RPG en crafting elementen.

 Ritual of the Night gelanceerd

Door het behalen van het hoge bedrag zijn een aantal stretch goals al behaald, hieronder David Hayter die als voice actor ingehuurd wordt en cheat codes zoals ze vroeger te vinden waren in games. Ook de local co-op stretch-goal is bijna behaald. Ook door middel van YouTube subscribers, Twitter volgers, fan art en veel andere dingen kunnen “backer achievements” behaald worden.

Bekijk hier de Kickstarter-pagina van Koji Igarashi’s Bloodstained: Ritual of the Night om te zien wat voor rewards er zijn te krijgen en wat je van de game kan verwachten. Ga jij de game steunen? Laat het ons weten in de comments!