Over twee maanden komt Just Dance 2016 uit.

Ubisoft komt binnenkort met Just Dance 2016. Hoog tijd voor ons om de game te testen. Gelukkig konden we tijdens Gamescom 2015 een paar nieuwe liedjes en functionaliteiten uitproberen. Je leest onze ervaringen in deze hands-on (of moet ik zeggen: dance-on).

Mensen die Just Dance kennen weten dat de game nu al een familie game is waarmee je gezellig tijdens feestjes aan de slag kan gaan. Maar Ubisoft heeft voor Just Dance 2016 manieren gevonden om de game nóg geschikter te maken voor familie avonden. Zo heb je de nieuwe ‘Dance Party’ mode waarin je niet meer tegen elkaar speelt, maar samen met iemand je beste dance moves inzet om tot een gezamenlijke highscore te komen. Dit is ideaal als niet iedereen in je familie of vriendenkring op hetzelfde niveau danst. Waarom deze modus zo gewenst was kwam ook doordat een van de makers het zo vervelend vond dat zijn jongste dochter altijd als laatste eindigde. Met deze nieuwe game mode kunnen zijn dochters nu samen spelen zonder dat de jongste het gevoel heeft dat ze elke keer de verliezer is. Ideaal!

Verder kun je samen videoclips opnemen en deze uploaden via de ‘Showtime’ modus. Hierbij neem je een videoclip op door mee te zingen (lip-syncing kan ook) en terwijl je danst voor de camera. Dans met je vrienden, je buren, je hond of met je kapstok. Het maakt allemaal niet uit. Zorg alleen wel dat je een Wii U Gamepad, Xbox Kinect of PlayStation Camera hebt om het op te kunnen nemen. Vervolgens kun je de leukste video’s delen en videoclips van anderen bekijken via JDTV!

De Just Dance Motion Controller app maakt een camera overbodig.

Just Dance fans hebben dit misschien al meegekregen, maar het is mogelijk om Just Dance 2016 te spelen op de next-gen consoles met behulp van je smartphone. Door de gratis Just Dance Motion Controller app te downloaden kun je zonder camera dansen op de Wii U, Xbox One en PlayStation 4. Dit werkte voor mijn gevoel prima, al moest ik er in het begin wel op letten dat ik tijdens het dansen mijn telefoon niet uit mijn handen liet glippen. Ik zie het namelijk voor me dat iemand in zijn of haar enthousiasme de telefoon tegen een muur of misschien wel tegen de televisie aan gooit. En het zou me al helemaal niet verbazen als ik de eerste persoon zou zijn op Gamescom die dit zou doen bij de Ubisoft Press Booth.

Toen de medewerkers van Ubisoft aan mij vroegen wat mijn favoriete lied was van Just Dance 2015 riep ik meteen ‘Tetris’ van Dancing Bros. Deze song konden we helaas niet spelen tijdens de demo, maar wel is mij verteld dat je bij Just Dance 2016 straks je favoriete liedjes uit vorige delen kan spelen door deze te streamen. Dit betekent dat er, naast de liedjes die deze game bevat, nog veel meer liedjes beschikbaar worden. Wel heb je hier internet voor nodig, want het is niet mogelijk om al deze songs te downloaden en te bewaren.

De hands-on duurde een half uur. Lang zat, als je bedenkt dat ik niet van plan was helemaal bezweet bij mijn volgende afspraak aan te komen. Hoewel ik een goede work-out had gehad, was er nog meer te doen en beleven met de nieuwe Just Dance game waar ik gewoonweg geen tijd meer voor had. Zo is er de ‘World Video Challenge’ modus waarbij je mensen over de hele wereld kan uitdagen, de ‘Sweat and Playlist’ work-out modus en de nieuwe ‘Dance Quests’ mode waarin je opdrachten vrij speelt.

De release van Just Dance 2016 staat gepland op 22 oktober 2015 en de game is te spelen op Wii U, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. De demo van deze game is al sinds september te downloaden bij de Xbox Store, PlayStation Store en de Nintendo eShop. Ik heb in ieder geval erg genoten van Just Dance 2016. Ben jij gek op de Just Dance reeks en heb je de nieuwe game al kunnen proberen? Laat ons in de comments weten wat je ervan vindt.