Na lang wachten was het op 19 februari 2013 dan eindelijk zover: add-on content voor Skyrim werd ook beschikbaar voor de PS3!!! Yeay dus voor de Skyrim community die op de PlayStation speelt. Op de Xbox was dit namelijk al een tijdje te verkrijgen. Op dit moment zijn de volgende drie dlc’s aan te schaffen via de PlayStation Store: Hearthfire, Dawnguard en Dragonborn. Het was even zoeken naar de juiste bles code, maar uiteindelijk heb ik Heartfire en Dragonborn gedownload. Hoog tijd dus om je eigen crib te bouwen…

Huisje, boompje, beestje.

Voor een ieder die een rustige haven wilt in the province of Skyrim kan dit met Hearthfire verwezenlijken. De content stelt drie plaatsen beschikbaar om jouw stulpje te bouwen: aan de oevers van het Ilinalta meer, Hjaalmarch of The Pale. Voor de grootgrondbezitters onder ons: ja, het is mogelijk om 3 huizen te bouwen. Het bouwen van een huis is pretty time consuming. Je travelt aardig wat op en neer om de juiste bouwmaterialen te verzamelen bij alle general stores. Het bouwen zelf valt mij tegen. Er is weinig vrijheid. Je kiest wat je wilt bouwen, maar je kan de locatie niet zelf kiezen. Eenmaal gebouwd is gebouwd. Ze hadden blijkbaar nog geen sloopkogels en de giant die zo nu en dan op bezoek komt slaat ook niet even de muren voor je neer. Maak dus wijze keuzes zodat je niet zoals ik met twee armories en geen keuken komt te zitten… Al verraadt mijn keuze misschien mijn persoonlijkheid, mij kun je niet naar de keuken sturen om een sandwich te maken.

Volksverhuizing

Als je ultieme Skyrim crib dan eindelijk staat meldt de eerste housecarl zich die steward wilt worden. Al snel volgen er meerdere die zonder te vragen hun intrek nemen in jouw huis. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ kan je ook nog je echtgenoot en twee geadopteerde kids bij je laten komen wonen. De kiddo’s zijn niet erg dankbaar. Nadat ze geadopteerd zijn vragen ze elke dag om een cadeau, geld of een huisdier. Wat een ellende, net als in real life. Weet dus waar je aan begint!

Grand tour in my crib

Zin in een rondleiding? Welcome to Ivey’s Skyrim crib….

[youtube id=CpmPu81btk4 width=”620″ height=”360″]