Zou er een mogelijke herrijzing van Castlevania zijn deze week? Als we deze indicaties mogen geloven, dan is er geen twijfel mogelijk

Een flinke tijd geleden was al bekend gemaakt dat Koji “IGA” Igarashi het bedrijf Konami had verlaten om deel te nemen aan indie project. Hierna is het even complete radio stilte geweest, het bleef maar gissen waaraan hij werkte, en behalve een zeer vage PAX poster is er niet veel nieuws de wereld ingekomen. De poster heeft wel voor velen een sprankje hoop… mensen dachten namelijk door de poster aan een spirituele Castlevania opvolger.

Na een tijdje heeft een groepje mensen de runes op de poster vertaald! De vertaling kwam uit op “What a wonderful night to have a KS”, wat leek te wijzen op een mogelijke Kickstarter-campagne van Igarashi in de nabije toekomst.

Herrrijzing van Castlevania deze week Herrrijzing van Castlevania deze week

Hierna is het flink stil gebleven rond het project. En in september gaf Igarashi toe dat zijn droom project in de wacht was gezet. Gelukkig lijken recente acties erop dat er snel weer nieuws komt, mogelijk zelfs gisteren al!
Het Twitter account Quarterwomann dat na onderzoek hetzelfde wachtwoord gebruikte als de gebruiker IGAVANIA op verschillende Castlevania fora is sinds kort weer actief. Deze poste allerlei dingen over runen en magie, waaronder ook de oude PAX poster. Ook dit bericht kwam naar voren, welke toch naar een aankondiging lijkt te wijzen:

De gebruiker IGSAVANIA poste op de verschillende fora waar hij lid van was ook twee helften van dezelfde afbeelding, hierop staat dezelfde runen cirkel als op de poster, samen met een zwaard en een zweep. (dit laatste wapen wordt natuurlijk geassocieerd met Castlevania). Hierbij hoorde ook nog het volgende bericht: “The first sign rises with the full moon. Soon, I will return.” De eerstvolgende volle maan was gisteren, dus wie weet we te horen krijgen?
Herrrijzing van Castlevania deze week

Wat denken jullie, gaan we vandaag meer horen over het project van Igarashi? Gaat het een Castlevania game worden, of misschien iets heel ander? Laat jullie ideeën en wat jullie hopen horen in de comments!