Een independent game die draait om muziek.

Inside My Radio is al te spelen op de PC, maar naar verwachting zal de game na september mogelijk ook op de Xbox One te spelen zijn. Het verhaal van de game is vrij simpel. Je wilt op een dag muziek luisteren en probeert je boombox aan te zetten. Maar onverwachts wordt je de boombox ingezogen en kom je er al snel achter dat er iets mis is met dit apparaat en je mogelijk je radiootje kwijt raakt als je niet snel ingrijpt.

Wat volgt is een interessant uitziende wereld in je boombox waarin je door levels heen moet spelen en onderdelen moet verzamelen om je oude vertrouwde boombox te fixen. Je kan je immers niet een wereld voorstellen zonder je favoriete muziek.

Inside My Radio is een rhythm-based platformgame waarin je rekening moet houden met de beat van de muziek in de levels. Elke keer als je buiten het ritme een actie onderneemt blokkeert dit je beweging en moet je even wachten totdat je verder kunt spelen. De game is zo opgezet dat iedere beweging die je maakt geluid maakt. Als je dan buiten de beat springt dan klinkt dit meteen vals in de oren. Je draagt zo als het ware bij aan de muziek door de level te spelen.

Spring, dash of stomp alsof je leven ervan af hangt, maar doe dit wel binnen de maat.

Buiten de beat spelen, of afgaan, is vooral ongewenst bij de Time Attack Mode van de game. Hierin moet je zo snel mogelijk een level klaren en elke misstap of niet goed getimede beweging kost je kostbare seconden.

In totaal zijn er 9 levels te spelen in deze indie game, plus een level waarin je het opneemt tegen een boss. Verder zijn er kleine mini-puzzels die je moet oplossen, waardoor de game niet eenzijdig is. Wat de game zo leuk maakt is dat je kan kiezen uit drie soorten muziek: Electro, Dub en Disco. De game lijkt op een mixtape en iedere keer als je een level en muzieksoort kiest je toch nét een ander muziekje hoort. En met het veranderen van muzieksoort verandert ook het uiterlijk van je character automatisch mee. Zo pas je grafisch gezien ook veel beter in de level en bij de muziek die je hierin hoort.

Wat vind jij van rhythm-based games? Zou jij Inside My Radio willen spelen op de Xbox One of heb je deze game al op de PC gespeeld? Laat het ons weten in de comments!