De metahumans zijn terug in Injustice 2!

Als je van fighting games houdt zit je Bij Warner Bros. Interactive Entertainment zeker goed, want in samenwerking met Netherrealm Studios hebben zij de afgelopen jaren spellen als Injustice: Gods Among Us en Mortal Kombat X uitgebracht. Beide titels zijn zeker wel populair in fighting game eSports en komen jaarlijkse sowieso veel op evenementen als EVO voorbij. Wij gingen aan de slag met Injustice 2, een game die van alles qua gameplay heeft aangepast om een leuk nieuw systeem te introduceren. Een systeem die de serie wat ons betreft zeker ten goede zal komen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.

Injustice 2 superman vs batman Injustice 2 Batman vs Superman

Welke held of schurk kiezen jullie in Injustice 2?

Tijdens onze speelsessie konden we aan de slag met maar liefst acht verschillende personages. Wat dachten jullie van iconische helden als Batman, Superman, Aquaman en Supergirl, maar ook minder heldhaftige personages als de intelligente Gorilla Grodd en bloedspuwende Atrocitus, een team lid van de kwaadaardige Red Lanterns. Speciaal voor Gamescom had Netherrealm Studios bovendien voor het eerst Harley Quinn, Blue Beetle en Wonder Woman meegenomen. De volledige game zal natuurlijk nog veel meer coole DC Comics superhelden en superschurken bevatten, maar dit was al zeker een leuke line-up om mee op te warmen.

In Injustice 2 is customization een heel belangrijk element van de game en een manier om je personages een persoonlijk tintje te geven.

De gevechten van Injustice 2 bevatten allerlei elementen in de verschillende levels waarmee je, je tegenstanders het leven zuur kan maken. Als je even niet op let gooit Gorilla Grodd bijvoorbeeld zonder pardon een auto tegen je hoofd aan of verblind Batman je door een stoomleiding open te draaien. De verschillende arena’s waar de gevechten plaats vinden bestaan wederom uit meerdere gebieden. Voor je het weet beland je gebroken lichaam dus in een voorbij razende trein of vlieg je door een viertal bakstenen muren. Heel vet, en een goede manier om in beeld te brengen hoe krachtig deze metahumans wel niet zijn!

Elk personage heeft uiteraard een aantal standaard aanvallen, combo’s en een worp, maar het zijn de overdreven super aanvallen die de game een cinematisch vleugje geven. Batman laat zijn tegenstander bijvoorbeeld met behulp van een fulton ballon oppikken door de Batwing. En ergens van een paar kilometer hoogte naar beneden vallen terwijl de Batwing een machinegeweer en een raket op de tegenstander afvuurt. En zo heeft ieder personage een eigen aanval en kunnen ze uit drie verschillende kiezen. Het is maar net welke jij als speler het meest episch vindt.

Maak je eigen personage

In Injustice 2 is customization een heel belangrijk element van de game en een manier om je personages een persoonlijk tintje te geven. Na elk gevecht ontvang je nu XP en items in de vorm van equipment. Met je nieuwe equipment voorzie je personages van een totaal ander uiterlijk. Batman’s pantser wordt bijvoorbeeld steeds krachtiger en uitgebreider. Door verschillende soorten pantser te combineren ontvangt je personage speciale statistieken (ex-stats) die hem nog veel sterker maken. Nog een leuke optie is het kunnen aanpassen van de kleuren van de equipment die je draagt. En tijdens het spelen hebben we al hele toffe combinaties voorbij zien komen.

Injustice 2 heeft erg veel potentie!

Onze speelsessie was helaas maar een half uurtje maar dat was gelukkig wel net genoeg om een indruk van de nieuwe gameplay elementen te krijgen en daarnaast te ervaren hoe personages als Wonder Woman, Harley Quinn en Blue Beetle speelden. Het nieuwe gameplay element waarbij je na elk gevecht nieuwe equipment verdiend is erg leuk bedacht en zorgt er voor dat je jouw personages een stuk persoonlijker kan maken. Vooral online zal het daarom geweldig zijn om te zien wat spelers wel niet allemaal bedenken voor hun personages. Een specifieke releasedatum is helaas nog niet bekend, maar het zal ergens in 2017 zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om onze Batman in een extra super bruut sausje te dompelen!