Nieuwe engine blijkt de FOX-engine te zijn.

PES 2014 gaat misschien Eredivisie stadions bevatten.

Vorige week wisten we je nog te melden dat het blad EDGE deze week voor het eerst informatie naar buiten zou brengen over de nieuwe engine van PES 2014. Vandaag is het eindelijk zover en wij hebben een kleine samenvatting gemaakt voor je.

De nieuwe engine die gebruikt wordt is al een tijdje bekend en dat zal de FOX-engine zijn. De FOX-engine wordt ook gebruikt voor Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Het team van PES 2014 richt zich op dit moment met PES 2014 alleen op de huidige consoles maar met de FOX-engine lijkt het overzetten naar de next-gen console niet al te moeilijk. Wat ook wel het vermelden waard is is dat je met de FOX-engine zelfs poriën en individuele gezichtsharen in een gezicht zien en door middel van de ‘Barycentre Physics’ systeem zul je een goede balans voelen tussen zwaartekracht in het spel en natuurlijke bewegingen.

KONAMI heeft ook verteld dat de tenue van de voetballer nu ook aan het lichaam hangt en dat kreukels, modder en andere vieze plekken zichtbaar zijn op de shirts.

Licenties en PES games gaan helaas niet samen. In PES 2014 is dit weer het geval maar volgens de laatste geruchten voegt KONAMI de tweede divisie van spanje aan de game toe. Qua stadions was KONAMI met PES 2013 al op de goede weg. Toen hadden alle spaanse clubs gelicenseerde stadions. KONAMI heeft in het openbaar gezegd dat ze alle stadions van de Eredivisie, La Liga, Ligue 1 en de Brazliaanse competitie in PES 2014 willen hebben. Wij hopen dat het ze lukt.

We zijn erg benieuwd naar de uitwerking en hoe het er straks uit gaat zien op het scherm. Ik als PSV’r vindt het nu al vet om straks in het Philips Stadion te voetballen.

(Bron: PES Holland)