Infinity Blade

Infinity Blade, mobile gaming werd goed!

Infinity Blade kwam uit rond 9 december 2010 voor de Iphone 4. De game draaide op de Unreal Engine 3. Tijdens de presentatie van de Iphone 4 kwam de game even snel voorbij en vanaf dat moment stond de mobiele industrie even stil. De game zag er zo goed uit dat mensen zich af vroegen of dit wel op een mobiel platform mogelijk was? Hierop kunnen we nu een duidelijke “JA” geven!

Tijdens de release scoorde Infinity Blade meteen goed. De game werd volop gedownload en iedereen had het erover. Niet alleen de graphics waren fantastisch. De gameplay en het verhaal waren fenomenaal. Je stond tegenover gigantische vijanden en deze moest je zien te verslaan.

Door een aantal vijandige aanvallen te ontwijken kreeg je een kans op je tegenstander schade toe te brengen. Met een aantal cutscenes werd het gevecht nog intenser en beter. Uiteindelijk stond je oog in oog met de leider. Als je deze niet versloeg duurde het 20 jaar voordat je zoon het avontuur opnieuw aanging om zo zijn vader te wreken. Dit werd niet aangegeven met levels, maar met storylines.

Tijdens je reis naar de leider vond je geldzakken. Met dit geld kon je betere wapens kopen, of jezelf een betere verdediging geven. De game had diepgang, iets wat je niet snel zag op het mobiele platform. Laten we teruggaan naar 2010 en genieten van Infinity Blade.