Cloudfall is een vermakelijke en zweverige game.

Indiegame fans opgelet. Vanaf vandaag is de indiegame Cloudfall gratis te spelen. De game is ontwikkeld door de Kroatische duo Igor Vatavuk van Vatigo en Antonio Hajden van Bitserum. De heren ontwikkelden binnen een deadline van 30 dagen een indiegame met één uur gameplay voor de Indie Game Maker contest. Igor en Antonio besloten om in tegenstelling tot de drukke en frustrerende arcade games die ze in het verleden maakten (als Mega Magnitude en Bunny To The Moon) de uitdaging aan te gaan en een rustgevende game te ontwikkelen waar je als speler de vrijheid had om zonder stress rond te vliegen en op ontdekking uit te gaan.

Earth, Fire, Wind, Water…Cloud?

In Cloudfall ervaar je als speler dan ook absoluut geen stress. Er is geen druk, geen deadline en je kan niet doodgaan. Je speelt een wolkje dat een portaal moet openen om vrienden te bevrijden. Om dit te doen moet je een serie puzzels oplossen. Je krijgt te maken met de vier verschillende elementen vuur, wind, water en aarde. Elke keer ontsluit je door het oplossen van puzzels bepaalde ‘abilities’. Zo kun je veranderen in een steen, een mini-tornado of een vlam en kom je elke keer een stap verder in de game.

De game is zweverig (Snap je ’em? Je bent namelijk een wolk! Haha!). Maar tegelijkertijd is het vreemd genoeg erg vermakelijk en tegelijkertijd rustgevend om rond te vliegen. In combinatie met een rustig achtergrondmuziekje kom je erachter dat je geheel ontspannen een uur verder bent. Volgens Igor en Antonio gaven testers aan dat ze er simpelweg van genoten in de game rondjes te vliegen en naar de muziek te luisteren. “We zijn erg blij met de resultaten van onze samenwerking en hopen dat spelers plezier aan onze game beleven. Mocht je de game proberen en leuk vinden, denk er dan alsjeblieft aan om op ons te stemmen tijdens de Indie Game Maker contest.

Ben jij indiefan en ben je benieuwd naar Cloudfall? Klik dan hier om de game te spelen. Vergeet dan niet op de heren te stemmen!