Houden jullie ook zo van Indie games?

PAX East 2015 is een beurs waar je als game fan helemaal uit je dak kan gaan aangezien er van alles te doen is. Naast het volgen van allerlei coole video game toernooien vindt je er ook tabletop games, card games en natuurlijk Indie games. Laten we ons eens even richten op een aantal Indie games die wat ons betreft de moeite waard zijn om in de gaten te houden.
PAX EAST SPLASH indie games

Enter the Gungeon

Ontwikkeld door Dodge Roll is Enter the Gungeon een explosief avontuur waarin je op zoek gaat naar een legendarische gun. Wat lijkt op een simpele 2D game is een uitdagende shooter vol met gestoorde humor. Het team van voormalige EA developers heeft goed naar klassieke Zelda games gekeken want de “Gungeons” hebben hier wel erg veel van weg. De game bevat schijnbaar meer dan tweehonderd verschillende guns en meer dan honderd items. Enter the Gungeon zal op de PlayStation 4 en PC uitgebracht worden. Neem hieronder een kijkje naar de coole reveal trailer!

Ronin

Bij de titel Ronin denk je mogelijk in eerste instantie aan een ruige meesterloze Samoerai met een baard. In Tomasz Waclawek’s Ronin ben je juist een jonge dame die vastberaden is om wraak te nemen op de een kwaadaardige corporatie. Waarom is niet echt duidelijk, maar dat ze de tegenstand met veel stijl van kant maakt is een feit. Door als een ware ninja door de levels heen te sluipen kan je nietsvermoedende vijanden ophangen, door ramen slaan, doodsteken met je katana, noem maar op. De gevechten zijn vreemd genoeg turn-based, wat Ronin een hele unieke game maakt. Benieuwd hoe het systeem werkt? Neem dan een kijkje naar de onderstaande trailer. Ronin zal op de PC uitgebracht worden.

Moon Hunters

Dit volgende spel heeft ten eerste prachtige graphics en kan met vier spelers gespeeld worden. Het is de bedoeling om de mythologie van een verloren cultuur op te bouwen. De maan is verdwenen en een groep dappere krijgers gaat er op uit om het hemellichaam terug te vinden. Gevechten bevatten traditionele aktie-RPG elementen zoals hack-and-slash, magie, etc. Door  het spel uit te spelen worden de gekozen helden deel van de mythologie en zullen zij vereeuwigd worden in de sterren. Moon Hunters is nog niet helemaal af maar de game is dankzij Kickstarter van een smak geld voorzien. De game zal op de PC, PlayStation 4 en Vita uitgebracht worden.

Indie games zullen steeds belangrijker worden.

Bij Kijk-Online doen we niets liever dan Indie games in het zonnetje te zetten. Wij vinden namelijk dat Indie games steeds belangrijker zullen worden omdat de kwaliteit verbeterd wordt en er langzamerhand steeds geavanceerdere technologie bij komt kijken. Ook een fan van Indie games? Hou dan in ieder geval de bovenstaande titels even goed in de gaten.

  • PerziaN

    Enter the Gungeon zou ik zo spelen. Die lijkt me echt leuk!

  • Ronin en Moon Hunters pls

    • Grayfoxz

      Hehe, heb moon hunters gebacked op kickstarter een flinke tijd terug, dus die heb ik in de pocket 😉