Iets meer informatie over The Legend of Korra game

Nickelodeon en Activision werken aan gameversie van The Legend of Korra

Nickelodeon en Activision Publishing werken samen aan de game-ontwikkeling van de animatieserie The Legend of Korra. De creatie is in handen van PlatinumGames, Inc. waarmee de studio kan voortborduren op hun handelsmerk: visueel overdonderende fast-paced, dynamic combat. Legend of Korra verschijnt deze herfst op Sony’s PlayStation 4 en PlayStation 3, Xbox One en PC

Fans van The Legend of Korra krijgen de kans om mee te stemmen welke cover art uiteindelijk de game zal sieren. Er is keuze uit drie verschillende concepten van Christie Tseng, een van de karakterontwikkelaars van de serie. Fans kunnen via www.facebook.com/legendofkorra hun voorkeur bekend maken tot 1 juli, 10:00 uur.

“We vinden het geweldig om onze relatie met Activision op deze manier te verdiepen en de geanimeerde tv-hitserie te vertalen naar een game,” zegt Yaacov Barselah, Vice President van Games & Digital Publishing New Business, Nickelodeon. “Door de ware essentie en de pure creativiteit van de serie ook in de game te verwerken, weten we zeker dat we de fans van The Legend of Korra meenemen op een reis die ze nog lang zal heugen en waarvan ze volop zullen genieten.”

De game The Legend of Korra volgt Korra, een sterke jonge vrouw, die als de reïncarnatie van de Avatar de vier elementen op basis van haar wil naar haar hand kan zetten. Het wordt een authentieke Avatar-ervaring die je ergens tussen deel twee en drie van de serie kunt plaatsen. De game werd geschreven door Tim Hedrick, met hulp van meerdere co-creators en van executive producers Bryan Konietzko en Michael DiMartino. Met hun kleurrijke en levendige detaillering doen de visuals de serie volledig recht. In zowel de actie, de effecten en de verhaallijn – overal is aandacht voor de fijnste details en dat levert een meeslepende game ervaring op.

The Legend of Korra is een single player brawler die vol zit met actie. Korra’s talent in de martial arts en haar handigheid om de vier elementen – vuur, aarde, lucht en water – te bespelen, zijn haar tools. Je kunt ze inzetten om bestaande verbonden te versterken en om vijanden te verslaan. Korra’s poolhond Naga helpt haar om zich in de game met een noodvaart van A naar B te verplaatsen en ook de uit de serie bekende sport, Pro-Bending, komt volledig tot leven in de game. Bij het uitvechten van een territoriale strijd maken driekoppige teams hierbij gebruik van de elementen.

De handheld versie van The Legend of Korra voor de Nintendo 3DS wordt ontwikkeld door Webfoot Technologies en behelst een retail-only release. Deze versie heeft een vergelijkbaar verhaal – óók single-player, turn-based strategy RPG, en als speler focus je erop om Korra en haar bondgenoten zo tactisch mogelijk over het slagveld te bewegen