GTA V naar de PlayStation 4, Xbox One en PC

GTA V voor PC zal eveneens een video-editor bevatten die geschikt is voor het maken van geavanceerde video’s

Rockstar Games kondigt met trots aan dat het succesvolle en records brekende Grand Theft Auto V dit najaar uit zal komen voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

“GTA V voelt en ziet er nog beter uit door de kracht van deze nieuwe platforms,” zegt Sam Houser, oprichter van Rockstar Games. “We kunnen niet wachten totdat spelers de enorme wereld van GTA V kunnen ervaren met nog meer details”

De nieuwe trailer in HD-resolutie, met in-game PlayStation 4-footage is onder aan de post te bekijken. Deze is al eerder verschenen maar dat is de versie die op de persconferentie van Sony te zien was. GTA V benut de volledige mogelijkheden van PlayStation 4, Xbox One en PC met grafische en technische verbeteringen over de hele linie die voor een verbluffend nieuw niveau van detail zorgen. Weidsere uitzichten, gedetailleerdere structuren, een hogere verkeersdichtheid en verhoogde resoluties zorgen samen voor nieuw leven in de steden, dorpen, woestijnen en oceanen van Rockstar North’s epische interpretatie van Zuid-Californië.

Switch tussen de onderling verbonden levens van Michael, Trevor en Franklin terwijl ze samenwerken bij diverse overvallen (heists) in Los Santos en Blaine County, in de grootste, diepste en rijkste open wereld ervaring tot nu toe, inclusief toevoegingen zoals nieuw wildleven, verbeterde weer- en schade effecten en veel nieuwe details om te ontdekken.

De next gen-upgrade strekt zich ook uit naar Grand Theft Auto Online, een zich steeds verder ontwikkelend Grand Theft Auto universum. Stijg in criminele ranking door samen met andere spelers Jobs te voltooien en hiermee cash te verdienen, vastgoed en voertuigen aan te schaffen, karakters te upgraden, mee te doen in traditionele competitie modes en je eigen content te creëren en te delen met de Grand Theft Auto gemeenschap.

Alle nieuwe content en gameplay die is gecreëerd sinds de launch van Grand Theft Auto Online, inclusief een reeks van nieuwe Jobs, een arsenaal aan wapens, nieuwe voortuigen en vastgoedlocaties en mogelijkheden om karakters aan te passen, zijn ook beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Daarnaast zullen er nog nieuwe updates volgen. Spelers hebben bovendien de mogelijkheid om hun karakters en voortgang in Grand Theft Auto Online over te zetten naar PlayStation 4, Xbox One of PC.