Vandaag een schokkend gamejournalistiek nieuwtje: HUB Uitgevers failliet. HUB Uitgevers, onder andere bekend van Power Unlimited, de Nederlandse IGN , Computer idee en PCM heeft aan tweakers bevestigd gemaakt dat zij een faillissement heeft aangevraagd.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het faillissement dinsdag definitief uitgesproken. Hierna gaat een curator bekijken wat de mogelijkheden zijn, en of het dus mogelijk is dat er een doorstart wordt gemaakt. Bij een eventuele doorstart is het wel de vraag of dit voor de hele uitgeverij geldt of voor selecte titels. Een groot deel van het personeel bij de uitgever zal dus ontslagen worden en misschien kunnen bepaalde medewerkers blijven onder een tijdelijk contract.

HUB uitgevers had een uitgebreid portfolio bestaande uit onder andere:  Computer Idee, PCM, Power Unlimited, IGN.nl, PC–Active, Hardware.info Magazine, Focus, Androidworld.nl, ZDNET.nl, Java Magazine, IGN, Linux Magazine en Network Pro, IGN was pas vorig jaar aangekocht. In 2012 had de uitgever ook al een grootschalige reorganisatie ondergaan om de kosten te verlagen. 35 van de 116 medewerkers was toen al vertrokken en ook schakelde de uitgever grotendeels over op freelancers.

Als redenen voor het faillissement noemde directeur Raimon Gort: een weerbarstige markt en liquiditeitsproblemen. Of in leken taal het geld raakte op en ze verkochten niet meer genoeg blaadjes. Hopelijk kan er in ieder geval een doorstart worden gemaakt voor sommige publicaties aangezien Power Unlimited toch wel jeugdsentiment is voor deze gamert.

  • Dit is wel ernstig. Ben benieuwd hoe de bekende bladen doorgaan.