Huisje, Boompje, Beestje.

Binnen WildStar is een van de grootste onderdelen de Housing van de spelers. Vanaf level 14 is het mogelijk om je eigen stuk grond in te richten zoals je dat zelf wilt. Afhankelijk van welke faction je toebehoort kun je vanaf de steden Illium of Thayd gebruik maken van een teleporteerapparaat die jou dan rechtstreeks naar je huis brengt. Dit teleporteerapparaat vind je bij de Protostar Housing Specialist. Wanneer je daar aankomt is het maar een kaal stukje grond dat boven de stad zweeft, maar algauw zul je merken dat je door middel van questen verschillende items (dit zijn FABkits of Decor-items) in je bezit krijgt die je helpen alles in te richten. Tip: Mocht je als skill gekozen hebben voor Architect, dan helpt dit je omdat je met deze skill ook items kan creeeren voor op je grond.

Buff me please!

Het gebruik maken van Housing is volledig optioneel, maar brengt voordelen met zich mee. Wanneer je op je eigen grondgebied bent kun je iedere dag weer kiezen voor een Bonus buff. Je kan dan kiezen tussen een Group and Dungeon Adventure Bonus, Questing and Hunting Bonus of een Player versus Player Bonus. Op je menubalk zie je een Recall – Home button die je vanaf welke plek dan ook kan teleporteren naar je eigen huis. Dit is handig wanneer je klaar bent om uit te loggen. Dat laatste is belangrijk, het is namelijk aan te raden je uit te loggen in je eigen huis. Zo ben je de volgende keer ‘Rested’ als je weer inlogt en krijg je meer XP, dus level je sneller. Wanneer je wat verder bent in de game helpt het je om verschillende Elder Gems te verdienen wanneer je uitgerust bent. Maar zo ver zijn we nog niet.

Welcome to my Crib!

Iedere speler kan een huis bouwen op zijn eigen stuk grond. Je kan kiezen uit verschillende stijlen gebouwen en deze van binnen customizen naar je eigen smaak. De onderdelen die aan te passen zijn: Ceiling, Trim, Walls, Floor en Lighting. Daarnaast kun je objecten neerzetten om je huis in te richten. Deze Decor items zijn te koop of kun je krijgen tijdens het questen. Elk Decor item in je huis kun je aanpassen in grootte of deze draaien zoals je het wilt hebben.

Landscape & FABkits

Je hebt een Landscape menu waarop de verschillende plots (stukjes verbouwbaar grond) te zien zijn, alsmede de mogelijke bouwwerken die je daar kan neerzetten. In totaal zijn er 7 plots, waarvan de main plot is gereserveerd voor je huis. Je hebt dan vier kleine en twee grotere plots die je kan gebruiken voor je FABkits. Deze FABkits kunnen heel handig zijn omdat ze bepaalde functionaliteiten hebben. Vooral in het begin zet je maar wat neer, maar naarmate je verder komt in de game krijg je FABkits die je helpen met het levelen van een skill, die bepaalde elementen voor je genereren, die je als target dummie kan gebruiken om je spells op uit te proberen of zelfs die portals bieden naar specifieke dungeons en raids.

Ook FABkits kun je krijgen tijdens het questen, maar je kan ze ook kopen of als loot ontvangen in een dungeon. Wat handig is om te weten: Je plots moeten van tijd tot tijd gerepareerd worden, anders raken ze na een week hun functionaliteit kwijt. Naast het repareren is het ook mogelijk om een plot te upgraden. De upgrade kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld steeds zeldzamere of hogere level materiaal kan harvesten.

Wil je sociaal doen? Ga even bij elkaar buurten!

Je kan tot 25 mensen toegang geven om bij jou op bezoek te komen. Dit doe je door ze toe te voegen aan je Neighbour list. Wil je co-creeeren, dan kan dat ook. Je kan namelijk een Neighbour ook extra bevoegdheden waardoor ze Roommates worden en ze onderdelen op jouw grond kunnen aanpassen. Je geeft ze dan ‘Modify’ rechten waardoor ze Decor items aan je cadeau kunnen geven. Wees niet ongerust, Roommates kunnen geen FABkits veranderen op je grond, dus je gebouwtjes zijn veilig.

Eerst zien, dan geloven.

Ben je visueel ingesteld, dan kan ik me voorstellen dat het helpt om alle opgenoemde onderdelen zelf te zien. Hieronder vind je een video waarin ik je meeneem naar mijn huis en je laat zien hoe ik mijn grond heb ingericht. Uiteraard ben ik benieuwd naar je vragen en bevindingen, dus laat een comment achter. Veel kijkplezier!

https://www.youtube.com/watch?v=e9ZfeTaZb6o” width=”620″ height=”360″]