street-fighter-assassins-fist-ryu-ken.1

Serie is gebaseerd op de bekende Street Fighter-games

De populaire videogamereeks Street Fighter van Capcom is verfilmd in een 7-delige live-action serie. Street Fighter Assassin’s Fist neemt de kijker mee terug naar het begin van deze legendarische franchise en onthult het achtergrondverhaal van enkele van de meest populaire personages uit de reeks, Ryu en Ken.

Hitserie

De serie is gereleased op YouTube en is meteen een ware hit. De eerste aflevering heeft maar liefst 2,5 miljoen views! De recensies zijn ook zeer positief:

Street Fighter: Assassin’s Fist is long-awaited proof this game franchise can succeed in live-action!
– IGN

Street Fighter Assassin’s Fist is pretty much Star Wars only with martial arts instead of laser swords!
– Den of Geek

It will be exciting to see where live-action videogame adaptations go; but for now, Assassin’s Fist is the gold standard.
– Continue Play

Over Street Fighter: Assassin’s Fist

Martial arts-choreograaf Joey Ansah (bekend van Snow White and the Huntsman en The Bourne Ultimatum) maakt zijn regiedebuut met de serie en heeft zelf ook een klein rolletje. Zijn achtergrond als choreograaf merk je goed in de perfect uitgedachte en uitgevoerde vechtscènes. De serie bevat daarnaast kleine knipoogjes naar trivia die alleen de échte fans zullen begrijpen. Laat je echter niet afschrikken: voor kijkers die niet bekend zijn met Street Fighter is de serie ook heel goed te volgen. Street Fighter Assassin’s Fist is voor de Street Fighter-fans en martial arts liefhebbers verplichte kost!

Verhaal

Onbewust van het feit dat ze de laatste leerlingen zijn van een bijna vergeten martial arts stijl, worden Ryu (Mike Moh) en Ken (Christian Howard) in de afgelegen wildernis van de Japanse bergen getraind door hun meester, Gouken (Akira Koieyama). Hun training stelt ze in staat om hun Chi-energie te manipuleren en te gebruiken als een dodelijk wapen. Maar het beoefenen van deze vechtstijl brengt een groot risico met zich mee. Wanneer Ryu en Ken achter de ware reden komen waarom zij de laatste vechters zijn die getraind worden in deze kunst, komt het mysterieuze en duistere verleden van hun meester langzaam naar boven. Om zich te bevrijden uit deze donkere erfenis en de grenzen van de traditie, moeten ze de confrontatie aangaan met hun eigen lot en duistere verleden.