De eerste Guild Wars 2 uitbreiding is officieel aangekondigd op PAX South, de uitbreiding moet flink wat nieuwe content toevoegen

De eerste Guild Wars 2 uitbreiding, Heart of Thorns, is eindelijk een feit. Waar dat de eerste Guild Wars al vrij snel een flink aantal uitbreidingen ter beschikking had, is dit pas de eerste volwaardige uitbreiding van het tweede deel. De eerste uitbreiding van de originele Guild Wars was een jaar na de game zelf uitgekomen. Guild Wars 2 is ondertussen iets meer dan twee jaar te spelen, en natuurlijk heeft de game een flink aantal patches en content updates gehad, maar nog geen echte volledige uitbreiding. Daar komt nu verandering in.

De uitbreiding, Heart of Thorns, beloofd ons nieuw groep uitdagingen, nieuwe locaties, nieuwe events en verhalen, nieuwe boss battles en een flinke aanpassing in het player vs player systeem. Ook is het mogelijk om je personage verschillende specialisaties aan te leren die er voor zorgen dat je bijvoorbeeld andere wapens kan gebruiken die normaal niet bij je profession horen. Een nieuwe profession is toegevoegd samen met Guild Halls en een nieuw mastery systeem waardoor je in theorie voor eeuwig je personage kan blijven uitbreiden en aanpassen.

Helaas is er nog geen datum bekend gemaakt voor deze uitbreiding. In de tussentijd kan je natuurlijk wel gewoon naar de Guild Wars 2 aankondigings-pagina gaan om alles in detail door te kunnen nemen. Gaan we jou zien in Tyria, de wereld van Guild Wars?
eerste Guild Wars 2 uitbreiding 26-01-2015