Hideo Kojima legt uit dat de Nintendo Switch in zijn ogen een “gamers dream” is.

Nintendo Switch Hideo Kojima

Een heleboel mensen hebben hun licht al laten schijnen over de Nintendo Switch: websites, magazines, talkshows en ga zo maar door. Er is echter een persoon in de gameindustrie wiens mening belangrijker is dan al deze meningen bij elkaar en dat is Hideo Kojima. Dit icoon heeft in een interview met ign.com zijn licht laten schijnen over de Nintendo Switch en het volgende kwam naar voren.

Hideo Kojima heeft altijd voor ogen gehad dat de ultieme droom van een gamer het thuis en buiten spelen is van een game. De Playstation Vita was natuurlijk een leuke stap op weg met de cross-play functie. Nintendo bedacht er een nieuw concept omheen en komt vervolgens met de Nintendo Switch, volgens Hideo Kojima de evolutie van de gamers droom.

“I believe that the Nintendo Switch is an extension of that idea. The fact you can play something at home and take it outside, this is the gamer’s dream. The Switch is an evolution of that.”

Maar de blik van Hideo Kojima blijft niet alleen op de nabije toekomst gericht, want zelfs deze evolutionele stap noemt Kojima al de voorganger van de toekomst. Hij bedoeld dan het gebruik van de cloud technologie voor games. De technologie zou gezien de hooggespannen verwachtingen hier omtrent, al veel verder moeten zijn. Dit is echter nog niet het geval, maar volgens Hideo Kojima is dit slechts een kwestie van tijd.

“I feel like cloud technology is what everything will eventually move to. It’s further behind right now than I think where people thought it would be at this point, but I think it will go there, and when the infrastructure is ready, you’ll be able to play everything, on every device, anywhere. The Switch is the predecessor to this step.”

Veel lovende woorden over de Nintendo Switch dus. Wellicht voor jou het laatste zetje om dit nieuwe paradepaardje van Nintendo in huis te gaan halen?
Laat het weten in de comments.