Niet Master Chief spelen in de nieuwe Halo? Zou dit zo zomaar een mogelijkheid zijn…

Of dit is toch wat Mike Colter, Agent Locke in de aankomende serie Halo: Nightfall, zegt in een interview met X-One magazine. Colter geeft aan dat hij zelf een speelbaar personage zal zijn in Halo 5: Guardians.

Once Halo: The Master Chief Collection is released, and then Halo 5 comes out shortly thereafter, you’re basically going to be playing a game with me as the primary character. I’ll have some cool weaponry, and some cool abilities, because by that time I’ll be a Spartan IV.

Colter geeft verder niet aan hoeveel zijn personage speelbaar zou zijn in de game, dus dit kan natuurlijk ook nog een gedeelde rol met Master Chief zijn. Wel hint hij dat een gedeelte van de game een zoektocht naar Master Chief zal zijn.
Ook is de rol van Agent Locke niet duidelijk, zoek hij Master Chief om hem te helpen of hulp te krijgen? Of misschien zelfs om hem uit de weg te ruimen. Ook dit wilt Colter niet verklappen, maar het maakt ons toch wel flink nieuwschierig naar het verhaal van de aankomende halo serie en game. Niet Master chief speelbaar, of wel… laten we nog maar even geduldig afwachten.