FIFA 15 en League of Legends spelen een grote rol tijdens het eSports festival

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli vindt de eerste editie van het eSports Festival plaats in de Ghelamco Arena te Gent. Bij eSports nemen individuele spelers of teams het al gamend tegen elkaar op om prijzengeld en de eer op te strijken. In Azië, de Verenigde Staten en in onze buurlanden genieten eSports al van een enorme populariteit. Zo is de online streamingdienst Twitch tijdens de piekuren in de VS groter dan CNN. Game Mania wil met het eSports Festival de opmars van eSports ook in België inzetten. Het eSports Festival wordt met deelnemers uit de hele wereld en een totale prijzenpoel van 30 000 euro het grootste gaming event van de Benelux.

Centraal op deze driedaagse happening staan de PRO tournaments, dat zijn kampioenschappen voor professionele spelers. De PRO tournaments draaien om twee games: League of Legends en FIFA 15. Het League of Legends toernooi is een 5v5 close-quarter wedstrijd waarbij het winnende team aan de haal gaat met 10 000 euro. Het FIFA 15 kampioenschap is een 1v1 setup waarbij de winnaar naar huis kan met een 2 500 euro. Niet slecht voor een potje gamen. Voor diezelfde twee games vindt ook een Belgisch kampioenschap plaats. We gaan dus weten wie de beste Belgische FIFA speler is en welke vijf Belgen het beste League of Legends team vormen.

Naast de competities is er ook ruimte voor de LAN Party Madness. In deze LAN party geven maar liefst 600 gamers het beste van zichzelf in onder meer ‘Call of Duty 4: Modern Warfare’, ‘Counterstrike: Global Offensive’, ‘FIFA 15’,‘Hearthstone: Heroes of Warcraft’ en ‘Starcraft II’.