EpiCon 2014 krijgt twee edities

EpiCon Summer 2014 vindt plaats op 5 en 6 juli

Dit keer is het eens geen stad in Randstad, maar wordt Den Bosch deze zomer het middelpunt voor game minnend Nederland! In de Brabanthallen vindt op 5 en 6 juli EpiCon Summer 2014 plaats. Bezoekers kunnen genieten van een spectaculair aanbod aan gaming, eSports, Game of Thrones en zombies, uniek voor Nederland. EpiCon maakt vandaag de volledige programmering op de vloer bekend.

eSports Arena:

EpiCon biedt aan eSports een groot podium. De programmering de EpiCon eSports Arena is als volgt:

Zaterdag: League of Legends

10:30-11:30 uur Halve finale 1
11:30-12:30 uur Halve finale 2
12:45-13:45 uur 3e plaats match
14:00-17:00 uur Finale
17:00-17:30 uur Optreden Stellar – deze show vormt een unieke visuele en muzikale preview op de gelijknamige Nederlandse fantasyfilm die volgend jaar in première gaat

Zondag: StarCraft II / Hearthstone

10:00-11:30 uur Halve finale 1
11:30-13:00 uur Halve finale 2
13:00-14:30 uur Hearthstone EpiCon eSports Challenge finale
14:30-16:00 uur 3e plaats match
16:00-18:00 uur StafrCraft II finale

Gaming & hardware:

Op EpiCon kun je als eerste het beste meemaken van de nieuwste games en hardware. Neem een kijkje op de stands van:
* 2K – Evolve wordt een van de toppers van het najaar, en is voor het eerst speelbaar op EpiCon!
* Jagex – Speel de langverwachte MOTA Transformers Universe.
* Warner Bros. Interactive Entertainment – Hier kun je de beste games van deze uitgever spelen
* Easy Interactive – Speel als eerste van Nederland de gloednieuwe Walking Dead games die later dit jaar uitkomen.
* MSI – De nieuwste games speel je natuurlijk op de nieuwste hardware. Op de MSI stand kun je de beste gaming notebooks, all-in-one PC’s en de nieuwste hardware ervaren.
* Cooler Master – als co-sponsor van EpiCon kun je op verschillende lokaties tijdens EpiCon hun coole producten bekijken en ervaren.
* AT Gaming – Maak interactief kennis met de wereld van eSports en Youtube! AT Gaming, in samenwerking met Age of Gaming, zal op hun booth verschillende activiteiten organiseren. Zorg dat je erbij bent en misschien ontmoet je wel je favoriete YouTuber of Professionele Gamer.
* CapCom – Kom naar de mini-arcade en speel de langverwachte Street Fighter IV.
* Magix Buttons – Beleef de hoogtepunten uit de geschiedenis van de videogame cultuur en laat je oude games taxeren door de experts. Wie weet zijn jouw oude games wel goud waard!
* IGN – Ontmoet de redactie van IGN, neem het tegen ze op met hun favoriete games, volg op zaterdag live de matches van de Dutch StarCraft Leugue en neem op zondag plaats op de Evolve LAN (PC).
* Fariko masterclass – Ben je een teamspeler, creatief of presteer je goed onder druk? Naar aanleiding van jouw gameprestatie krijg je hier advies voor een geslaagde eSports carrière.
* Talent square – Ontmoet de meest bijzondere Indie developers van de Dutch Game Garden.
* tinyBuild – Ben jij benieuwd naar hun nieuwe game SpeedRunners? Hier kun je hem checken!
* Crazy Monkey Studios – Maffia en wapens op EpiCon?! Jazeker, met Guns Gore & Cannoli
* Power Unlimited/ Grid – Neem plaats in de Grid Autosport huiskamer en neem het op tegen de leden van de PU-redactie.
* XGN – De XGN stand tijdens EpiCon staat in het teken van het WK, met zes PlayStation 4 gamepods waarop EA’s 2014 FIFA World Cup Brazil gespeeld kan worden.
* EIZO – EIZO is een Japanse monitorfabrikant die zich alleen maar bezig houdt met de ontwikkeling en productie van high-end monitoren. EIZO heeft een speciale line up voor de beste gaming experience, de FORIS monitoren.

Game of Thrones:

Het getalenteerde House of Wax verzorgt op EpiCon een unieke Game of Thrones wereld, compleet met showgevechten van de Starks en Lannisters, compleet met kampementen. En wat is een Game of Thrones wereld zonder de troon? Dankzij HBO kun jij plaatsnemen op de enige echte troon, temidden van het spektakel. En fans kunnen daarna bij Dark Dragon Books terecht voor een selectie van de beste stripboeken en artbooks, die een geweldige collectie Game of Thrones materialen heeft.

Zombies:

Ben je niet bang uitgevallen? Waag dan je leven op deze gigantische zombie hindernisbaan. Gewapend met een gun moet je je een weg banen door de horde zombies. Lukt het jou om je missie te volbrengen zonder gebeten te worden?

Dealerroom:

In de dealerroom kun je de beste en meest toffe spullen scoren. Hier vind je de stands van: Zeno Pictures, Silvester Strips, Dirtees, Special Edition, Vivi Clothes, Mad Modesty, Scifi-library.nl, Gator, Game Legends, France Orient en La Reliquaire.

Bioscoop:

In de EpiCon bioscoop kunnen bezoekers genieten van sneak peeks, de nieuwste films en series. Het bioscoopprogramma wordt binnenkort onthuld, maar zal materialen van alle grote uitgevers bevatten en enkele bijzondere premières. Op EpiCon Summer kom je ogen en oren tekort!

EpiCon Summer is toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar en ouder en kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop, € 15,- aan de kassa.