Blizzard Entertainment heeft met Heroes of the Storm mogelijk weer een topper in handen!

Afgelopen vrijdag, 24 oktober jl. vond het speciale Heroes of the Storm Alpha evenement plaats en reisden we af naar Eindhoven om de game samen met een grote groep journalisten uit Nederland en België nog eens even goed onder handen te nemen. Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen door het Online Prepaid Services team, de organisator van dit leuke evenement, en kregen we twee uur de tijd om Heroes of the Storm te spelen voordat het generale publiek aanwezig was. Hoe de game en het evenement ons is bevallen lees je hier.

Wees getuige van de macht van Tyrael…

Daar zaten we dan in een sfeervolle zaal van het Parktheater in Eindhoven. Een tiental PC’s stond klaar om gebruikt te worden voor een aantal epische MOBA gevechten en al snel waren zowel het blauwe als het rode team hun favoriete helden aan het selecteren. Ik was natuurlijk weer veel te gretig en omdat mijn game op de een of andere manier niet op “custom game” stond ingesteld, werd ik bij het aanklikken van de “ready” knop midden in een online match tegen bots gegooid…zucht. Om het nog erger te maken kon ik de match niet verlaten en moest ik het potje dus wel afmaken. Dit gaf me echter wel de kans om even op te warmen met mijn favoriete personage: Tyrael, “The Angel of Justice”. Het potje was snel voorbij en nu kon ik eindelijk echt aan de slag en mijn broeders van het blauwe team vergezellen in een PVP potje tegen vijf ongelukkige tegenstanders.

Wederom selecteerde ik Tyrael en kozen mijn teamleden Sonya (female Barbarian uit Diablo 3), Jim Raynor (Space Marine uit Starcraft), Nova (Ghost uit Starcraft) en Diablo (de “Prime Evil” uit Diablo). Dit was het team die ons naar de overwinning moest leiden. Zo gezegd, zo gedaan, want na een bloederige strijd op de “Cursed Hollow” map greep ons team na 24 minuten en 32 seconden zonder medelijden de overwinning. Het rode team werd volledig afgeslacht en deed me vermoeden dat ons team Heroes of the Storm mogelijk wat vaker hadden gespeeld dan we lieten voorkomen.

Heroes of the Storm Tyrael owns

Geen last hits en items kopen?

Heroes of the Storm is net even wat anders dan de meeste MOBA games die momenteel enorm populair zijn. Spelers hoeven namelijk geen “last hits” te maken om goud te verdienen. Het draait namelijk allemaal vooral om XP verzamelen. Als je team goed bezig is ontvangt iedereen XP door Creeps te doden, Mercenary Camps uit te roeien en vijandelijke Heroes te verslaan. Met al deze XP leveled het team en zodra je in een match level 20 bereikt speel je speciale Heroic Abilities voor het gehele team vrij.

In plaats van items pas je jouw hero aan met nieuwe eigenschappen. Dit geeft de game een hele unieke draai en maakt Heroes of the Storm wat mij betreft een stuk gebruiksvriendelijker. Het is daarom ook duidelijk dat Blizzard Entertainment wilt dat ook de casual speler van de game kan genieten en dat is wat mij betreft een hele goede zet.

Gamen en pizza, de perfecte combinatie!

Naast Heroes of the Storm konden belangstellenden overigens nog een aantal andere games uitproberen. Er stond namelijk een Nintendo Wii U voor de Mario Kart 8 liefhebbers, een Oculus Rift waarop je het spannende Alien Isolation kon spelen, een Xbox One met indie game Divekick en een PlayStation 4 met FIFA 15. Er was dus genoeg te spelen als je geen zin meer had in Heroes of the Storm. Online Prepaid Services had er ook nog eens voor gezorgd dat er gedurende de hele dag continu pizza’s beschikbaar waren voor alle hongerige gamers en journalisten, een geweldige combinatie als je het mij vraagt. Het Heroes of the Storm Alpha evenement was een geweldige ervaring en wij hebben enorm genoten. Tijd om thuis met de game verder te gaan! Vergeet niet om de foto’s nog even te bekijken!

fotograaf: Wouter Oud
website: http://www.woutoud.com/
 • Wow een ontzettende leuke dag! Games en Food! Fantastisch

 • Bas van Meurs

  Hey man! Tof dat je d’r was. Team Blue FTW :] Ennuhh volgende keer niet zo rap op ready drukken 😀

  • Nino

   Het was echt tof Bas! En ja ik zal voortaan niet zo haastig op “Ready” drukken! 😛

 • Bas van Meurs

  Hey man! Tof dat je d’r was. Team Blue FTW :] Ennuhh volgende keer niet zo rap op ready drukken 😀

  • Nino

   Het was echt tof Bas! En ja ik zal voortaan niet zo haastig op “Ready” drukken! 😛