Wat hebben hemel, de Spaanse Inquisitie en alchemie met elkaar te maken? Alles, vooral in de volgende game!

Er komen tegenwoordig maar weinig klassieke point-n-click adventure games voorbij, maar gelukkig is het genre niet helemaal uitgestorven. Heaven’s Hope van Mosaic Mask Studio is een game die volledig bestaat uit met de hand getekende achtergronden die gevuld zijn met 3D geanimeerde personages. Onze hoofdpersoon Talorel is een engel, een engel die gevallen is naar Aarde toen er tijdens zijn laatste vlieg examen een onbekend object tegen hem is aangebotst. Eenmaal “geland” komt Talorel er achter dat hij niet zo makkelijk terug kan als hij had gehoopt.

Heaven's Hope - Gamescom 2015 live demo

De Aarde is geen plek voor een engel.

Vanaf het momenten dat hij op de Aarde aanwezig is weet Talorel al dat dit geen bestaan voor hem is. Wat een vreemde dingen allemaal: zwaartekracht, duisternis, materie, zelfs met het idee van diepte heeft hij problemen. Nadat hij er achter is gekomen dat hij zijn aureool kwijt is geraakt kijkt hij rond en zit hij deze liggen op de schoorsteen van een gebouw in de verte. Onbekend met het concept van diepte probeert hij zijn aureool tevergeefs te grijpen. Dit soort acties tonen al snel hoe onhandig deze wereld wel niet is voor een engel. En zeker als Heaven’s Hope, de stad waar hij geland is, bezet word door een overblijfsel van de Spaanse Inquisitie geleid door een gestoorde non.

Gelukkig staat Talorel er niet alleen voor. In de loop van het spel krijgt hij hulp van twee sidekicks. Een dikke muis die hij doodgetrapt had, maar net nog op tijd gered had om te zorgen dat hij zelf nog de hemel in kan. Deze dikke muis, samen met een Homuculus (een kleine, met alchemie gecreëerde golem) zullen je door het spel heen op verschillende momenten helpen. Ook een aantal bewoners die Talorel met wat moeite bevriend mee raakt zullen zeker van pas komen.

Deze komische games is nog volop in de ontwikkeling en dus zullen we nog even moeten wachten. Met 35 met de hand getekende levels en 30 geanimeerde personages belooft de game flink wat content te gaan bieden. Heaven’s Hope staat gepland voor een release in 2016, maar niet specifiek wanneer in het jaar. Zodra we meer te horen krijgen laten we het aan jullie weten.