Na een aantal uren hakken, slaan en steken weten wij het zeker: Ubisoft heeft met For Honor goud in handen.

For Honor Dominion

Wederom aan de slag met For Honor.

For Honor is een van de meest besproken aankomende titels van de afgelopen weken en de animo voor deze open bèta was dus overweldigend. Deze hands-on is alleen geschreven met het oog op de multiplayer. De bugs en glitches laten we in dit artikel buiten beschouwing omdat het hier over een open bèta gaat. We hebben de game op de PlayStation 4 gespeeld en daar is deze hands-on dan ook op gebaseerd. Voor diegene die zich niet bezig gehouden hebben met deze titel even een korte uitleg.

De wereld is vergaan.

For Honor speelt zich af in een wereld die de afgrond in is gejaagd door een aantal rampen. De mensheid moet vechten om de laatste grondstoffen zoals voedsel en water en overal breken er oorlogen uit. De warlord Apollyon kijkt vol afschuw naar de Ridders, Samoerai en Vikingen en walgt van de zwakte van deze strijders. Maar de mens zou de mens niet zijn als er ook momenten zijn waarop iedereen even denkt aan het stichten van vrede. Dit is echter een doorn in het oog van Apollyon en door de wereld te manipuleren zorgt Apollyon ervoor dat de oorlogen gaande blijven. Met welk doel is echter nog de vraag.

For Honor Duel

For Honor is een uitgebalanceerde action fighting game.

For Honor is een action fighting game waarin je de rol van Ridder, Samoerai of Viking op je neemt. Elke class heeft een eigen skill-set en een eigen karakteristieke manier van vechten die je je eigen moet maken. De drie classes hebben ook sub-classes die je het beste kan onderverdelen in heavy-, medium-, light-, en ranged-class. Voor ieder wat wils dus. Wil je veel schade aandoen maar weinig kunnen bewegen dan is heavy jouw class. Wil je snel bewegen met minimale damage dan kun je het beste gaan voor een light-class etc. De ranged class bestaat uit characters met lange wapens zoals speren waarmee je je vijand op afstand kan houden. In deze open bèta waren dit de enige classes die beschikbaar waren maar Ubisoft komt zeker weten met extra content aanzetten na de release.

Als je begint met For Honor is het allemaal best veel wat je moet leren. De vechtstijl is puur op de pvp gericht in de multiplayer en verdedigen is minstens zo belangrijk als aanvallen. In een korte tutorial krijg je de basisregels uitgelegd maar wil je beslagen ten ijs komen dan raad ik je aan om ook de uitgebreide tutorial te doen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een aanval kan counteren en dat is bij sommige classes van essentieel belang. Na de tutorial kom je op de wereldkaart en kun je aan de bak met (in de open bèta) vier modi: Dominion, Skrimish, Elimination, Duel en Brawl.

– In Dominion moet je de punten A,B en C controleren om tickets te vergaren. Met ondersteuning van hordes AI soldaten jaag je met zijn vieren op de vier tegenstanders en hoop je zo het strijdtoneel te domineren door de punten vast te houden.
– Skirmish is een soort Team Deathmatch, plain and simple.
– Brawl is een 2 vs 2 mode waarin je een best-of-five speelt.
– Duel spreekt voor zich; in een 1-vs-1 gevecht strijdt je om de overwinning.
– Elimination is een 4-vs-4 gevecht waarin je door blijft vechten tot je de laatste vijand verslagen hebt.

For Honor gameplay

Customizen, oefenen en aanpassen.

Zoals je kunt lezen zijn er genoeg modi om je in ieder geval met de multiplayer lekker zoet te houden. Maar als dit alles was dan waren we niet zo enthousiast geweest natuurlijk. In For Honor draait alles om het customizen van je character. Elke stukje armor en onderdeel van je wapen kun je aanpassen en zo je character vormen naar jouw ideale strijder. Ben je gericht op veel hits per minuut? Dan zorg je dat je character gear draagt die bijdragen aan je stamina en het herstel daarvan. Wil je meer DPS doen dan kan dat ook. Wat ook belangrijk is bij For Honor is de revenge-mode. Dit is een soort van adrenalinestoot die je krijgt als je het tegen tegenstanders opneemt. Bij elke block en hit vult je revenge-mode meter en wanneer deze vol is kun je deze activeren. Je krijgt een boost waarmee je character weer even een volle healthbar en stamina heeft. Na enkele seconden is dit uitgewerkt en blijf je over met iets meer health dan voordat je deze mode activeerde. De reden dat ik dit uitleg is omdat je je character ook hierop af kan stemmen. Je past je gear zo aan dat je in no-time de revenge-mode aan kan zetten en zo net even iets langer door kan meppen om de vijand af te maken. Door middel van het winnen van gevechten of het kopen van ‘packs’ door in-game currency kun je aan nieuwe gear komen.

De gameplay in de For Honor multiplayer is subliem en uniek. Ubisoft lijkt de vechtstijl van de souls-serie perfect te hebben gecombineerd met een multiplayer en dat voel je direct. In een indrukwekkende en chaotische setting neem je het op tegen andere gamers en alleen degene die investeren in het eigen maken van het vechten zullen overblijven. Hack-and-Slash is uit den boze en wat je krijgt zijn dus mooie duels met vette blocks, parry’s en counters. De verschillende modi zorgen ervoor dat je elke keer iets anders kan doen. De skill-sets van de verschillende characters zijn divers en iedere class heeft zijn uitgebalanceerde voor- en nadelen. Wanneer je iets langer speelt leer je de classes herkennen en weet je ook dat je je speelstijl moet aanpassen als je tegenover een heavy Ridder staat in plaats van een heavy Viking. En wanneer je ineens tegenover een ranged Samurai staat mag je je vechtstijl weer compleet omgooien. Ubisoft heeft met deze game goud in handen als je het ons vraagt en er is dan ook geen twijfel over mogelijk dat deze game hoge ogen gaat gooien. Alhoewel For Honor een hoge instapdrempel lijkt te hebben is de game zeker niet te moeilijk. Wanneer je het vechten onder de knie hebt zul je zien dat het heel intuïtief aanvoelt.

For Honor komt op vandaag uit en zal beschikbaar zijn op PlayStation 4, Xbox One en de PC.

  • Jeffrey

    Ik heb de open beta ook gespeeld en vond het echt een vette game! Ik las al wat reviews op internet en heb hem al gehaald! Lekker raggen met wat vrienden in 4vs4 haha! Wel jammer dat jullie geen review hebben hoor!