Handball 16 wordt uitgebracht in de herfst van 2015

Bigben Interactive kondigt met trots aan dat zijn nieuwe sportsimulatie, Handball 16, deze herfst zal worden uitgebracht. De speler kan teams van de grootste divisies leiden, inclusief de Franse LNH en de Duitse DKB. Het spel is verkrijgbaar voor de Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, PC en de PlayStation Vita.

Alain Falc, president van Bigben group geeft aan:

“We zijn erg tevreden over deze samenwerking met de nationale divisies. Op deze manier kunnen we handbalfans een ongelooflijk spel bieden dat de lat voor handbalsimulatie nog hoger legt, en dat voor het eerst in de geschiedenis op next-gen consoles. De Equipe de France, die in januari haar vijfde wereldtitel geeft gewonnen, liet handbal in alle media schitteren met een intensiteit die nog nooit eerder was vertoond. Iets wat deze sport absoluut verdient”.

Handball 16 wordt ontwikkeld door de Franse studio Eko Software, met behulp van een nieuwe fysica-engine die garant staat voor vloeiende en natuurlijke animaties. Eko Software maakt tevens gebruik van de adviezen van het Duitse team van Neutron Games, de ontwikkelaars van eerdere handbalgames en echte fans van deze sport.