Halo The Master Chief Collection verschijnt exclusief op de Xbox One

Vandaag, meer dan 13 jaar nadat de eerste Halo game in 2001 is uitgekomen op de eerste Xbox, is de legendarische franchise gearriveerd op Xbox One met de wereldwijde release van Halo The Master Chief Collection.

“Halo stond altijd synoniem aan Xbox,” zegt Head of Xbox Phil Spencer. “Met Halo The Master Chief Collection kunnen we onze fans bedanken en vieren met een geweldig pakket dat een nieuwe generatie een introductie zal geven in het epische Halo universum.”

In de eerste reviews heeft pers enthousiast gereageerd op het debuut van de Master Chief op de nieuwe generatie console. De exclusieve titel voor Xbox One is bestempeld als “een prachtige introductie in een van de meest geliefde series in videogames”* en heeft momenteel een Metacritic score van 89.

Halo The Master Chief Collection is nu wereldwijd verkrijgbaar en exclusief op Xbox One. Halo The Master Chief Collection bevat het volledige verhaal van de Master Chief voor de eerste keer ooit, op één console. De game bevat de geremasterde Halo 2: Anniversary, samen met Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 3 en Halo 4. Ook bevat de game 45 campaign missies en meer dan 100 multiplayer en Spartan Ops maps.

Daarnaast geeft de game toegang tot Halo: Nightfall, de live-actie digitale serie van Ridley Scott, David Zucker en Sergio Mimica-Gezzan, en tot de Halo 5: Guardians Multiplayer Beta die op 29 december van start gaat.

http://www.youtube.com/watch?v=_ApI5HXAozg