Het heeft even geduurd maar Halo 5: Guardians was het wachten waard!

Een week na de wereldwijde lancering heeft Halo 5: Guardians geschiedenis geschreven als de grootste Halo lancering en snelst verkopende Xbox One exclusive game tot nu toe. Met wereldwijd meer dan $400 miljoen aan verkochte Halo 5: Guardians games en hardware, bereikt de franchise de $5 miljard mijlpaal. Met de hoogste week één attach rate voor Microsoft first party titels op de Xbox One, was de game afgelopen week de meest gespeelde game op Xbox One, evenals het meest gespeeld op Xbox Live. Fans hebben al meer dan 21 miljoen uur aan totale gameplay gelogd, waaronder 12 miljoen uur alleen al in de campaign modus. De alom geprezen multiplayer modi hebben ook geleid tot negen miljoen totaal gespeelde uren met bijna zeven miljoen gespeelde multiplayer matches in de Arena- en de gloednieuwe Warzone-modus. Daarnaast vinden veel Halo fans hun weg in het nieuwe Requisition System, met meer dan 45 miljoen verworven REQ Packs en meer dan 568 miljoen REQ Cards.

Bovendien verkreeg de Halo 5: Live uitzending van vorige week de Guinness World Records titel voor de meest bekeken videogame lancering ooit. Meer dan 330.000 unieke kijkers keken live naar de uitzending en deze trok in totaal 5,5 miljoen views gedurende de week. Dit resulteerde in een piek in de digitale verkoop van Halo 5: Guardians, waardoor de game de bestverkochte digitale game ooit in de Xbox Store is in een openingsweek.

“Het succes van Halo 5: Guardians is het bewijs van het innovatieve werk van het hele team van 343 Industries om dit deel naar de Xbox One te brengen en de ongelooflijke fan community die van het verhaal, de personages en de gameplay die centraal staan in deze franchise houdt”, aldus Phil Spencer, Head of Xbox. “De game vertegenwoordigt alle mogelijkheden van de Xbox One en heeft zijn plaats verdiend als het boegbeeld van de grootste games line-up in de geschiedenis van Xbox.”

Fans van over de hele wereld hebben de pure entertainment ontdekt van wat The Verge “een absolute masterclass in hoe je een first-person shooter maakt” noemt en wat momenteel de hoogst gewaardeerde Xbox One exclusive first-person shooter van 2015 is volgens Metacritic. Een aangepaste Twitter Emoji van de Master Chief – de eerste ooit voor een videogame franchise – is het resultaat van Twitter’s jacht naar partnerships met iconische, wereldwijde merken. De buzz breidde ook uit naar Twitch, waar Halo 5: Guardians de meest gestreamde Xbox One exclusive game was, met meer dan 3 miljoen gekeken uren in de eerste week.