Op bezoek bij CD Projeckt RED om GWENT: The Witcher Card Game te spelen!

Als het ergens op Gamescom altijd wel gezellig is dan is dat wel bij CD Projekt RED. Voorgaande jaren stonden natuurlijk vooral in het teken van The Witcher 3: Wild Hunt, maar dit jaar werden we uitgenodigd om iets volledig nieuws uit te komen proberen. Aangekomen bij de booth werden we overladen met GWENT bier en stond er een replica van een GWENT speeltafel. Jullie horen het al, de game die we gingen spelen was GWENT: The Witcher Card Game. Spelers van the Witcher 3 kennen het inigame kaartspel vast wel. CD Projekt RED heeft na allerlei positieve feedback besloten om een standalone GWENT game uit te brengen. Hoe dit door ons werd ervaren lees je hier.

GWENT: The Witcher Card Game heroes GWENT: The Witcher Card Game table

GWENT is niet zomaar een card game.

In GWENT: The Witcher Card Game vind je ten eerste een geweldige singleplayer ervaring, waarin je met een groep avonturiers vanuit een isometrisch perspectief door een omvangrijke wereld loopt. Je volgt een lineair pad, maar kan ook zijpaden bewandelen. En hier wordt het leuk. Door dit te doen ontdek je namelijk nieuwe personages en een bijbehorende opdracht, stukje lore, etc. Soms wordt je zelf beloond met een nieuwe kaart waarmee je, je deck kan versterken. Dit voegt een geheel nieuwe dimensie aan de kaartgame toe en beloont je om avontuurlijk te zijn. Het originele GWENT was immers enkel een mini-game die je vaak in de herberg kon spelen.

In GWENT The Witcher Card Game vind je een geweldige singleplayer ervaring!

De opzet is nog even simpel. Beide spelers hebben een deck met kaarten en afhankelijk van de held (of schurk) die je kiest bevat het deck een bepaald thema. Het ene deck benut bijvoorbeeld heel veel buff kaarten en het andere deck moet het juist hebben van rechtstreekse aanvallen of krachtige hero kaarten. We zijn daarom ook erg benieuwd naar wat voor decks spelers zullen gaan samenstellen.

Een gevecht bestaat uit drie rondes en in GWENT is het altijd maar net de vraag of je tegenstander bluft. Het is de bedoeling om elke ronde kaarten op de tafel te hebben liggen die een hogere totale waarde hebben dan de kaarten van je tegenstander. Dit lijkt makkelijk maar is dat in veel gevallen niet. Zo verloren we bijvoorbeeld na de tweede beurt van de eerste ronde al met 4-8 zonder dat het duidelijk was waarom de ronde zo abrupt eindigde. Er zaten nog genoeg kaarten in onze hand die we hadden kunnen neerleggen. Gelukkig lag er een enquete formulier waarmee we meteen feedback konden doorgeven. Voor beginnende spelers kan de gameplay soms best verwarrend zijn. Het team achter GWENT: The Witcher Card Game heeft gelukkig nog genoeg tijd om de game te verfijnen.

Prachtige geanimeerde speelkaarten

CD Projekt RED heeft GWENT ook grafisch helemaal aangepakt. Het speelbord is overzichtelijker en de fantastische designs op de kaarten zijn nu volledig geanimeerd. Door de kaarten te bewegen kun je zelfs het perspectief zien veranderen. Dit soort kleine details geven GWENT enorm veel charme. En met het gigantische aantal lagische wezens, iconische helden, wapens, magie, etc. zullen er hoogstwaarschijnlijk heel wat verschillende kaarten beschikbaar zijn op de lancering van GWENT.

Schrijf je in voor de closed béta van GWENT

Vanaf 25 oktober zal de closed béta voor GWENT: The Witcher Card Game van start gaan. En dan kunnen veel van ons (mits je toegang krijgt) op ons gemakje aan de slag met GWENT. Ga dus alvast even hier heen om je in te schrijven. Inschrijvingen zijn mogelijk voor zowel PC als Xbox One en wie weet nemen we het binnenkort tegen elkaar op. Volgeladen met goodie bags, speciale collectible business cards en een brede glimlach vertrokken we naar onze volgende afspraak. Was het maar alvast oktober, want wij kunnen echt niet wachten om het najaar door te brengen met GWENT!