De Guild Wars 2: Heart of Thorns uitbreiding biedt spelers allerlei nieuwe gameplay elementen!

Guild Wars 2 is een populaire MMORPG van ArenaNet/ NCSOFT en binnenkort kunnen spelers na lang wachten aan de slag met de Guild Wars 2: Heart of Thorns uitbreiding. Tijdens een bezoekje aan de business booth van ArenaNet kreeg ik een uitgebreide uitleg van de nieuwe features van de uitbreiding en werd mij getoond wat hier de belangrijkste aspecten van waren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Guild Wars 2 Heart of Thorns Revenant Guild Wars 2 Heart of Thorns mancer

Maak kennis met The Heart of Maguuma.

The Heart of Maguuma is het nieuwe gebied waar Guild Wars 2: Heart of Thorns zich afspeelt en richt zich vooral op verticale gameplay. Spelers zullen namelijk dankzij een nieuw zweef systeem met veel souplesse door de jungle kunnen voortbewegen en gebruik maken van tornado’s om al zwevend hogere plekken te bereiken. De jungle bestaat in feite uit een drietal zones. “The Core”, dit is de vloer van de jungle, “The Roots”, dit zijn de wortelen van de jungle die spelers ondergronds een gigantisch gebied bieden. en “The Canopy”, dit is het hoogste punt van de jungle. Verder bevat The Heart of Maguuma nog “Outposts”, gecentraliseerde gebieden waar speciale evenementen plaats vinden. Tot slot zijn er ook nog “Adventures”, opdrachten die in de open wereld plaats vinden en meerdere keren uitgevoerd kunnen worden. Natuurlijk is dit niet alles, want de uitbreiding voegt een nieuw verhaal toe, uitdagende nieuwe baasgevechten, groeps content en nog meer. Te veel om op te noemen om eerlijk te zijn.

The Heart of Maguuma is het nieuwe gebied waar Guild Wars 2: Heart of Thorns zich afspeelt en richt zich vooral op verticale gameplay.

Level 80 spelers krijgen toegang tot een volledig nieuw Mastery systeem. Door Mastery Points te verzamelen is het mogelijk om deze punten toe te kennen aan specifieke eigenschappen, Mastery Tracks genoemd. Spelers kunnen één Mastery Track per keer selecteren en hier gaat alle verdiende experience heen. De punten worden verkregen door Story doelstellingen te overwinnen, geheime plekken te bereiken, bazen te verslaan, groepsuitdagingen aan te gaan, exploratie van Maguuma en het behalen van achievements. Spelers die nog geen level 80 hebben bereikt kunnen ook Mastery points verzamelen maar deze nog niet indelen. De Mastery Tracks belonen alle personages die aan je account gekoppeld zijn met speciale eigenschappen en kunnen verdeeld worden in “Master Lore”, “Master Legends”,”Master Exploration”, “Master Combat” en “Master Fractals”.

Nog een nieuwe toevoeging is de profession genaamd “Revenant”. Deze profession laat spelers heavy armor maken die gebruik maakt van de kracht van “The Mists”. Deze  legendarische krijgers uit de geschiedenis van Guild Wars bieden de Revenants allerlei nieuwe krachten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je Revenant tanky te maken, je te laten healen of je buffs te geven. Het hangt volledig af van je gewenste speelstijl en zorgt voor een krachtige metgezel.

In de nieuwe uitbreiding zijn speciale plekken te vinden die je met een groep doorgewinterde kan binnenvallen en overnemen. Waarom is dit handig? Je kan hier namelijk je eigen Guild Hall van maken. De Guild Hall is een plek waar je samen met je guildies kan rondhangen, PVP gevechten kan houden om te oefenen en de hangplek kan aanpassen met allerlei cosmetische items. Wat dacht je van planten, standbeelden, wapens, trofeeën, het is vrij uitgebreid. De Guild Hall wordt een nieuwe sociale plek waar je uren lang kan vertoeven. Zoals jullie kunnen lezen wordt er nog al wat nieuwe content aan Guild Wars 2 toegevoegd en vanwege tijdsredenen was dit het enige wat de aanwezige developers op dat moment in vogelvlucht aan me konden vertellen.

Guild Wars 2 Heart of Thorns glide

Maguuma is een prachtige plek om op avontuur te gaan!

Als je van een mysterieuze jungle houdt zit je met The Heart of Maguuma helemaal goed. De kleurrijke jungle bevat verschillende interessante gebieden en er is erg veel tijd gestopt in het ontwerp van dit vruchtbare nieuwe gebied. Personages zien er geweldig uit en vooral de verschillende armors en wapens van de classes zijn een genot om te aanschouwen. Guild Wars 2 kenmerkt zich aan de wat serieuze stijl ten opzichte van de cartoony graphics die we uit andere MMORPG’s kennen. Ik vind het in ieder geval wel wat hebben en ben reuze benieuwd hoe de game er bij mij thuis uit zal zien.

Guild Wars 2: Heart of Thorns is een waardige MMORPG.

Als je van MMORPG’s houdt is Guild Wars 2: Heart of Thorns mogelijk een goede titel om je tanden in te bijten. Ja, je loopt een beetje achter, maar dat betekent dat je het hele verhaal nu zonder bugs, en een verbeterd level systeem kan ervaren. Quests belonen je met meer XP en door de verhaallijn te volgen kan je erg snel het noodzakelijke level bereiken om met de nieuwe uitbreiding aan de slag te kunnen. Het nieuwe gebied en het nieuwe Mastery Syteem voegen heel wat replay waarde aan de game toe en grafisch zal de game ook zeker niet tegenvallen. Geef Guild Wars 2: Heart of Thorns dus zeker een kans.