Herleef je jeugd opnieuw, ook op de PS Vita

Wat waren de trailers toch prachtig gisteren. 3 trailers die aangeven dat GTA: V een absolute topper gaat worden. Maar zoals met alles, iedere game-serie heeft zijn begin. Zo bracht Rockstar in 1997 de eerste GTA titel uit. En omdat het toch al een GTA week is komt er nu het nieuws naar buiten dat we de oude games kunnen gaan herleven op de huidige consoles.

Op het internet is er een leeftijdsclassificatie verschenen voor de twee titels. Grand Theft Auto 1 en 2 zijn opnieuw de leeftijdsclassificatie ondergaan en dat betekent maar 1 ding, dat is dat de games opnieuw gereleased gaan worden. Stiekem hopen we allemaal op een HD versie van beide games, maar omdat de games zowel voor de PS3, PS Vita, en de PSP is geclasificeerd lijkt het hier te gaan om een PS1 classic. Dit is ook niet verkeerd want toen der tijd waren dit absolute top games. De games die de serie gemaakt hebben tot wat het vandaag der dag is.

De PS1 titels staan vooral bekend om hun gameplay. Een echte verhaalijn was er nog niet, je deed missie na missie en probeerde daar tussendoor zoveel mogelijk rotzooi te schoppen in de stad. Ook qua graphics zijn de titels anders. Je ziet de game namelijk van bovenaf.

Wanneer de digitale heruitgave van GTA 1 en GTA 2 beschikbaar moeten zijn is nog niet duidelijk. Houd de site in de gaten voor meer nieuws omtrent GTA.

GTA rating