Doe mee met de actie #DonatieDecember

Naar schatting liggen in Nederland enkele miljoenen oude spelcomputers op zolders en in schuurtjes weg te kwijnen. Stichting Awesome Retro, een groep liefhebbers van retro gaming, geeft de vergeten spelcomputers een tweede leven op festivals, in interactieve musea en op andere evenementen. Op de website DonatieDecember.nl roepen de vrijwilligers op om de vergeten spelcomputers te doneren.

Wat houdt de actie #DonatieDecember in

Met de actie “#DonatieDecember” (DonatieDecember.nl) vraagt de groep liefhebbers oude spelcomputers te doneren aan dit goede doel. De donaties worden ingezet om iedereen opnieuw plezier te laten beleven aan de spelcomputers uit de hoogtijdagen van vroeger: de jaren 70, 80, en 90.

Dit is de tweede #DonatieDecember. De eerste actie in 2013 leverde dertig spelcomputers en toebehoren op. Denk aan oude Sega’s, Nintendo’s, Commodore 64’s, Playstations maar ook PC’s met spelletjes en toebehoren. Voor 2014 is het doel zestig systemen van alle merken.

Voorzitter Elger Jonker geeft aan:

“Dankzij de donaties kunnen nog meer mensen weer gamen als vroeger”

“We laten mensen ervaren hoe geweldig games vroeger al waren.”

De collectie van Stichting Awesome Retro staat op grote dance-festivals zoals Mysteryland en Defqon.1. Maar ook in het Fries museum verzorgden zij een speciale opstelling met een Nintendo, was de groep vrijwilligers aanwezig op congressen van de Chaos Computer Club in Duitsland, het EMF camp in het Verenigd Koninkrijk en het Gameland evenement in Bobbejaanland, België.

Op de grootste lan-party ter wereld, DreamHack in Zweden, presenteerden ze een Commodore 64 met daarop Flappy Bird. “We voegen ook graag nieuwe dingen toe, zoals zelf gemaakte touch-controllers zodat Flappy Bird gaat vliegen wanneer de spelers elkaar aanraken. Dat biedt een hele leuke extra dimensie aan het spelen. Mensen zijn hier heel enthousiast over!”, aldus Jonker.
Wie nog een oude spelcomputer heeft staan kan deze doneren via de website DonatieDecember.nl. De mooiste donaties worden gedeeld op de facebook pagina van Awesome Retro en de website DonatieDecember.nl

  • PerziaN

    Het is weer zover! Ik hoop dat jullie veel mooie dingen binnen halen! (^_^)